PRESTANITE! Ovo je pet najvećih grešaka koje pravite sa uvijačem za kosu
Pixbay

Lokne na dugoj kosi, lokne na kratkoj kosi – lokne su nešto što stoji i unosi život u svaki tip kose. No, ako niste jedna od osoba koja uvijač za kosu koristi na dnevnoj bazi, možda to činite na potpuno pogrešan način.

Odabirete pogrešnu veličinu uvijača

Uvijači dolaze u raznim veličinama, a donose i različite rezultate. Dok se za kraću kosu preporučuju tanje cijevi, za dugu kosu s velikim uvojcima preporučuju se oni od nekoliko centimetara obima.

Uzimate previše kose odjednom

U slučaju da imate čvrste i deblje vlasi kose, započnite uzimanjem manjih odeljaka kose, a ostatak odvojite ukosnicama. Kosu ćete najlakše uviti tako da počnete od donjih slojeva prema gornjima.

Koristite previsoku temperaturu

Iako većina uvijača ne dopušta temperaturu višu od one koja će postići rezultate s minimalnim oštećenjima, pobrinite se da i sami ne koristite više od onog što vam je zaista potrebno. Izbjegavajte uvijače kojima je nemoguće podesiti temperaturu i ne držite pramenove na uvijaču dulje od deset sekundi.

PRESTANITE! Ovo je pet najvećih grešaka koje pravite sa uvijačem za kosu

Pixbay

 

 

Uvijate u pogrešnom smjeru

Kako biste uokvirili svoje lice, uvijajte u smeru od lica prema potuljku. Dakle, na levoj strani uvijajte ulevo, a na desnoj udesno.

Kovrdžajte mokru ili vlažnu kosu

Čak i ako je vaša kosa samo malo vlažna, oštetitće se u kontaktu s vrućim uvijačem. Zato je jako bitno da ju dobro osušite pre kovrdžanja. Prema mnogima, kosa je drugi dan puno jednostavnija za uvijanje i kovrdže drže duže od onih na sveže opranoj kosi, ali mi vam dajemo slobodu eksperimentiranja

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading