SPREMITE OČAS POSLA! Dansko pecivo - Ljubav na prvi zalogaj!

alo.rs/S.Ć. | Žena 17.05.2021 09:29

Evo kako na jednostavan način možete dobiti savršeno oblikovano slatko pecivo, na koje je većina nas slaba.

Foto: Printscreen/brzikolaci.com

Sastojci:

300ml mleka
2/3 kvasca
1 kašika šećera
1 kašikica soli
oko 700 – 800gr brašna
250gr putera
dzem od kajsije
100gr šećera u prahu
1/2 kašikice cimeta

Priprema:
Razmutiti kvasac u toplom mleku sa kašikom šećera. Dodati polovinu brašna i kašikicu soli pa i to razmutiti. Dodati 50gr putera, a ostatak staviti u friz i žumance, pa postepeno dodavati brašno pa umesiti meko, glatko testo.
Ostaviti da ga odstoji 15 minuta.

Foto: Printscreen/brzikolaci.com

Foto: Printscreen/brzikolaci.com

 

Kad je odstajalo razvući u pravougaonik pa na trećinu narendati 1/3 ostalog putera.

Foto: Printscreen/brzikolaci.com

Foto: Printscreen/brzikolaci.com

 

Prebaciti trećinu pravugaonika ka unutra, na 2/3 preostalog testa, pa prebaciti treću trećinu preko prva dva dela. Ostaviti da odstoji 10 minuta pa ponoviti postupak još dva puta razvlačeći u pravugaonik i rendajući margarin na trećinu testa, pa prebacivati testo.

Foto: Printscreen/brzikolaci.com

Foto: Printscreen/brzikolaci.com

 

Svaki put ostaviti da odstoji 10 minuta. testo bi trebalo da je mekano i da se lako razvlači.Kada je i treća tura odstajala 10 minuta razvući teszo opet u pravugaonik, da bude s’prsta debljine, pa iseći ga u trake širine 10cm i onda svaku traku u kvadrat, da dobijemo otprilike kvadrate 10x10cm.

Svaki kvadrat zarezati po 1cm od rubova.

Foto: Printscreen/brzikolaci.com

Foto: Printscreen/brzikolaci.com

 

U sredinu staviti dzem od kajsija, pa prebaciti izrezane krajeve, trouglove jedan prako drugog. Premazati sa razmućenim žumancetom sa malo ulja. Uključiti rernu na 50 stepeni. Poslagati u tepsiju na veće razmake napravljeno pecivo i dobro ga poprskati sa vodom. Staviti u toplu rernu da odstoji i naraste 15 minuta. Izvaditi pa pojačati rernu na 200 stepeni. Staviti pecivo da se peče, otprilike 15 – 20 minuta, videćete kad fino porumeni.

Foto: Printscreen/brzikolaci.com

Foto: Printscreen/brzikolaci.com

 

Pečeno dansko pecivo izvaditi iz rerne, poslagati na poslužavnik i posuti šećerom u prahu u koji smo dodali malo cimeta.

 

Expand player
Pogledajte više