renoviranje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kada je 2019. godine saznala da je njen pradeda rođen u italijanskom gradu Sambuca di Sicilia, Meredit Tabone je odlučila da tu kupi kuću. Tada je i saznala da ovaj grad na aukciji prodaje stare, napuštene kuće po početnoj ceni od 1. evra.

Meredit je živela u Čikagu gde je radila kao finansijski savetnik. Poslala je svoju ponudu za kuću i posle nekog vremena dobila odgovor da je njena ponuda prihvaćena.

mahovina

Foto: Shutterstock

 

 

Ponosna vlasnica novog doma u Italiji potrošila je ukupno 5.900 evra da preuzme vlasništvo nad kućom.

Svoj novi dom prvi put je videla u junu 2019. godine, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC)

Takođe je kupila i susednu zgradu direktno od vlasnika za 22.000 evra i provela naredne četiri godine upravljajući lokalnim timom majstora na masovnom projektu renoviranja oba objekta.

Dodatna kupovina značila je više prostora za izgradnju kuće za odmor iz snova. To je značilo i mnogo veće troškove renoviranja. Ono što je počelo kao budžet od 40.000 evra za renoviranje 58 kvadratnih metara naraslo je na 140.000 evra da bi pokrilo 250 kvadratnih metara.

Kada je renoviranje konačno bile završene, Meredit je potrošila oko 425.000 evra na svoj italijanski dom.

Instagram/meredith.tabbone

Foto: Instagram/meredith.tabbone

 

 

Ona je brzo saznala da Sicilijanci rade na sporijoj vremenskoj liniji nego što je navikla u SAD. Povrh toga, pandemija Covid-19 je godinama usporavala napredak renoviranja.

Tokom renovacije, srušila je nekoliko zidova kako bi otvorila kuhinju, trpezariju i dnevni boravak, navodi Si-En-Bi-Si (CNBC)

Renoviranje njenog doma iz snova u gradu gde je rođen njen pradeda završeno je krajem 2023. godine a Meredit planira da provede 4 meseca godišnje uživajući u njemu, piše Telegraf.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading