Od odgovora na ova 3 ključna pitanja zavisi da li ćete dobiti posao, evo šta je poslodavcu važno!
Foto: Shutterstock

Svaka prilika za razgovor za posao trenutak je kada svoj CV ili možda i sposobnosti dovodimo u pitanje, a čak i oni sa najviše samopouzdanja možda će se zbuniti pred trik pitanjima poslodavaca.

1. Šta vas motiviše za ovaj posao?

Nije dovoljno reći "hoću veću platu", mada je to najčešće iskren odgovor. Pronađite ono što vam ovaj posao izdvaja iz mora oglasa i recite poslodavcu zašto je baš ta pozicija privukla vašu pažnju, kao i na koji način biste na njoj zablistali.

2. Šta vas čini ponosnim i zašto?

Ovde će mnogi promašiti poentu, nije suština "šta", već "zašto". Sam kraj pitanja je ključan za dobar odgovor koji će oboriti poslodavca s nogu. Ispričajte čime se ponosite, ali objasnite zašto je to u vašem životu napravilo promenu, i kako ste trudom i veštinama stigli tu gde ste sada, odakle želite da napredujete baš kod njih.

Ovo pitanje bi trebalo da bude važan deo kada je u pitanju propratno pismo za posao. Pročitajte grešku zbog koje će vaš CV završiti "u kanti" i najveću grešku na razgovoru za posao!

3. Kada biste do kraja života morali da koristite samo jednu svoju veštinu, koja bi to veština bila?

Najduže pitanje, pa možda i najkonfuznije za mnoge. Ali "zavirite" duboko u sebe, zašto vas baš ta veština čini posebnim? Gde u svom umeću nalazite samopouzdanje, utehu i motivaciju da nastavite dalje? Dajte originalan odgovor na ovo pitanje i povećajte sebi šanse za novi posao.

Zapamtite, poslodavac želi nekoga ko će čitavom timu ili organizaciji omogućiti da napreduje. Vaš doprinos bi trebalo da bude usmeren ka ciljevima i daljem uspehu.

Komentari (0)

Loading