Laka za pripremu: Čokoladna torta koja se ne peče
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200g keksa
  • 300g crne čokolade za kuvanje
  • 100g putera/maslaca
  • 200g slatke pavlake za kuvanje
  • 1/2 šoljice jake crne kafe
  • šlag ili čokolada za dekoraciju

Priprema:

Keks i 100 grama čokolade zajedno samleti i u smesu staviti otopljeni maslac, pa sve zajedno pomešati. Tepsiju malo nauljiti, potisnuti smesu u kalup i staviti u frižider. Fil praviti tako što je najpre potrebno otopiti čokoladu za kuvanje u mikrotalasnoj.

Potom izmiksati pavlaku za kuvanje i crnu kafu dok ne nastane čvrsta smesa, pa postepeno dodavati otopljenu čokoladu, polako mešajući. Izvaditi podlogu iz frižidera, staviti na nju fil i vratiti u frižider dok se ne stegne.

Nakon što se stegne, tortu možete preliti šlagom ili sa 100 grama otopljene čokolade. Ostaviti još nekoliko minuta u frižideru, nakon čega je vaša ukusna poslastica spremna za posluživanje.

Komentari (0)

Loading