Prava letnja poslastica: Ledena jogurt torta sa malinama
Foto: Shutterstock

Za koru

  • 250 g mlevenog keksa
  • 130 g maslaca
  • 2 kašike šećera u prahu

Za fil:

  • 500 ml jogurta
  • 120 g šećera u prahu
  • 350 ml slatke pavlake
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 300 g malina
  • 2 kesice želatina

Priprema:

Mleveni keks pomešajte sa šećerom u prahu, pa dodajte otopljeni maslac. Dobro izmešajte da dobijete kompaktnu smesu, a potom od nje formirajte koru u kalupu prečnika 24 cm.

Želatin rastvorite po uputstvu na kesici, pa ostavite da nabubri. U većoj činiji izmiksajte jogurt, šećer u prahu i vanilin šećer, pa dodajte želatim i sve ponovo promešajte. Slatku pavlaku umutite da dobijete gust šlag, pomešajte sa jogurtom i sve sjedinite.

Na pripremljenu koru od keksa poređajte maline, pa preko prelijte dobijen krem. Tortu stavite u zamrzivač da se stegne, na minimum četiri sata. Potom skinite kalup, ukrasite svežim malinama i poslužite.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading