Prste da poližeš: Piletina u čili sosu
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • piletina ( krilca, bataci, karabataci ili iskošteni delovi belog mesa) kod mene je to bio skoro popunjen pleh od rerne, jedno kilogram ipo
  • začini ( 1 ravna kašika suvog začina, na kvrh kašičice soli, pola kašičice bibera, pola kašičice belog luka u prahu, kašika sušenog prešunovog lista, kašičica karija, pola kašičice kurkume, 1 kašičica crvene, mlevene paprike, 1 puna kašika kukuruznog brašna, ne palente, brašna )
  • 50 ml čili sosa
  • 50 ml kečapa
  • 50 ml paradajz soka
  • 1 kašičica čilija u prahu
  • 60 gr maslaca + 65 gr maslaca
  • malo soli

Priprema:

Razdvojiti batake od karabataka ako nisu razdvojeni.

Pomešati sve začine i brašno i izmešati.

Posuti po piletini celu smesu začina i dobro izmešati, da ta mešavina prodje svuda.

Ostaviti dok se rerna zagreje.

U pleh staviti papir za pečenje pa na njega naseckati 65 gr maslaca.

Na maslac poslagati komade piletine i staviti da se peku. Dole staviti deo sa kožicom.

Posle 45 minuta okrenuti i peći još 30 minuta ili dok ne bude dovoljno rumeno po vašem ukusu.

Za sos, pomešati sve sastojke, maslaca iseckati malo.

Staviti na vatru da provri i kuvati minuta.

Probati da li vam ukus odgovara – ljutina, slanoća, odnos slatko kiselo. Pa ko vam nešto još treba dodati.

Kada je piletina pečena izvaditi je u jednu dublju posudu i preliti ovim sosom.

Dobro sve izmuljati.

Pazite, piletina je pečena i hoće po neki komadić da otpadne, zato polako.

Servirajte uz pomfrit.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading