Prste da poližeš: Pileća krilca sa belim lukom i parmezanom
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 12 pilećih krilaca
  • četiri kašike maslinovog ulja
  • četiri kašike putera
  • kašika iseckanog belog luka
  • tri kašike iseckanog peršuna
  • 250 ml izrendanog parmezana
  • malo krupne morske soli
  • so, biber

Krilca isecite napola, posolite i pobiberite. Meso rasporedite po tepsiji koju ste prethodno obložili aluminijumskom folijom, pa stavite da se peku u rerni oko 25 minuta na 180 stepeni.

Krilca izvadite iz rerne i ocedite višak tečnosti iz tepsije. Uključite rernu na gril program, pa stavite krilca da se peku još 20 minuta.

Za to vreme u šerpicu sipajte maslinovo ulje i puter, pa stavite na šporet da se zagreje. Dodajte beli luk i ostavite da se prži tri minuta.

Smesu sipajte u veću posudu, dodajte so i peršun, pa promešajte. Na samom kraju topla krilca stavite u posudu sa prelivom, promešajte i pospite izrendanim parmezanom.

Komentari (0)

Loading