Svi ih obožavaju: Uštipci bez kvasca
Foto: Shutterstock

Ove uštipke možete da jedete i u slanoj i u slatkoj verziji, tako da će svako od ukućana moći da odabere svoj savršen zalogaj za dobro jutro.

Sastojci:

  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 dl mleka
  • 250 ml vode
  • 500 gr glatkog brašna
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  •  1 kašičica šećera
  • ulje za prženje

Priprema:

U posudi prvo umutite jaje, pa dodajte mleko i vodu.

Kada sve fino promešate, dodajte brašno, prašak za pecivo, so i šećer.

Sve dobro umutite i obratite pažnju da testo bude gušće nego za palačinke.

U duboki tiganj ili šerpu sipajte veću količinu ulja, pa kašikom vadite smesu i sipajte u vrelo ulje.

Pržite ih s obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju.

Gotove uštipke spuštajte na papirni ubrus, kako bi se ocedili od viška masnoće.

Služite ih tople, uz suvomesnate proizvode i sirni namaz ili ih pospite sa šećerom u prahu i namažite džemom.

Komentari (0)

Loading