FANTASTIČNA VARIJANTA VAŠEG OMILJENOG KOLAČA Neodoljiva krempita sa nutelom i šlagom, slast koja se ne zaboravlja
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

– 500 g lisnatog testa

Krema:

– 1 l mleka
– 4 jaja
– 140 g šećera
– 120 g oštrog brašna
– 2 vanilin šećera

Čoko fil:

– 150 ml pavlake za kuvanje
– 80 g čokolade za kuvanje
– 3 pune kašike nutelle
– 350 ml pavlake za kuvanje

Priprema:


Ispecite dve kore od lisnatog testa na poleđini lista 35×25. Uzmite 1 dcl mleka, a ostatak kuvajte zajedno sa vanilin šećerom. Odvojite belanca od žumanaca, dodajte 70 g šećera i umutite u čvrst sneg u velikoj plastičnoj posudi.

Umutite žumanca sa ostatkom šećera, dodajte 1 dl mleka i oštro brašno i sve izmešajte. Kada lagano provri, postepeno sipajte u činiju za žumanca i mešajte pjenjačom (da vam jaja ne proključa i ne bude grudvica u kremi).

Kada ste sve ovo izmešali, vratite kremu u šerpu u kojoj ste kuvali mleko i mešajte dok se ne zgusne. Kada je krem skuvan, sipajte ga u plastičnu činiju sa umućenim belancima sa šećerom i sve zajedno mešajte kružnim pokretima, vodeći računa da ne istisnete vazduh iz belanca.

Krem sipajte u pleh u koji ste stavili jednu koru lisnatog testa i ostavite tortu da se ohladi. Kada se kora zalepi za krem, počnite da pripremate čokoladni fil.

Priprema preliva:

150 ml šlaga zagrejte na pari i dodajte 60 g čokolade za kuvanje. Kada se čokolada otopi dodati 3 pune kašike nutele i sve izmešati. Ako je pregusto, dodajte još malo pavlake za šlag, ali pazite da ne bude previše retko.

Ohlađenu tortu namažite čokoladnim namazom i ostavite u frižideru da se stisne. Umutiti 350 ml šlaga i premazati preko ohlađenog čokoladnog namaza. Prekriti drugom korom i ostaviti da se hladi najmanje 4 sata.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading