testo
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 600 g brašna mekano
  • 300 g kajmaka
  • 1 časa jogurta
  • 2 jajeta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

Priprema

Pripremiti sastojke.

Kajmak, jogurt i jaja umutiti mikserom, a u drugu posudu sjediniti brašno, prašak za pecivo i so.

U smešu sa kajmakom dodavati pomešano brašno, pecivo i so pa mutiti dok može mikserom sa žicama za testo. Izvaditi iz posude i zamesit glatko testo koje se ne lepi za prste.

Oklagijom rastanjiti testo debljine malog prsta ali ako su vam prsti debeli može i pola kažiprsta. Ma šalim se. Sami odlučite kolike štapići da budu debljine.

Kada rastanjite testo isecite trake pa opet po izboru odredite dužinu štapiča.

Poredjati u pleh na pek papir pa staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Peče se 20 minuta a isto tako brzo i pojedu. Uživajte.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading