Zdrav i hranljiv obrok: Avokado na oko (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 1 avokado
  • 3 žumanceta
  • 1 šargarepa
  • šaka rukole
  • kašičica sveže sitno seckanog peršuna
  • malo vlašca
  • po želji soli
  • maslinovog ulja
  • jabukovog sirćeta
  • origana

Priprema

Uključiti rernu na 200 stepeni. Odstraniti košticu i očišćen avokado iseći na listiće po dužini.

Avokado staviti na papir za pečenje. Potom na mestu gde je bila koštica usuti žumance. Pošto je koštica samo u sredini, ja sam uspela da izvučem tri lista avokada da ima prostora za žumance.

Zatim posuti malo soli, par kapljica maslinovog ulja i malo vlašca. Peći 10-ak minuta na 200 stepeni. Gotovo je kada avokado porumeni i žumance dobije onaj sjaj.

Dok se to peče, u tanjir narendati šargarepu, dodati rukolu, začiniti origanom, maslinovim uljem i jabukovim sirćetom.

Gotov avokado staviti na šargarepu i rukolu, dodati malo svežeg peršuna. Služiti odmah.

Komentari (0)

Loading