Zdrav i hranljiv obrok: Avokado na oko (RECEPT)
Sastojci
Potrebno je:
- 1 avokado
- 3 žumanceta
- 1 šargarepa
- šaka rukole
- kašičica sveže sitno seckanog peršuna
- malo vlašca
- po želji soli
- maslinovog ulja
- jabukovog sirćeta
- origana
Priprema
Uključiti rernu na 200 stepeni. Odstraniti košticu i očišćen avokado iseći na listiće po dužini.
Avokado staviti na papir za pečenje. Potom na mestu gde je bila koštica usuti žumance. Pošto je koštica samo u sredini, ja sam uspela da izvučem tri lista avokada da ima prostora za žumance.
Zatim posuti malo soli, par kapljica maslinovog ulja i malo vlašca. Peći 10-ak minuta na 200 stepeni. Gotovo je kada avokado porumeni i žumance dobije onaj sjaj.
Dok se to peče, u tanjir narendati šargarepu, dodati rukolu, začiniti origanom, maslinovim uljem i jabukovim sirćetom.
Gotov avokado staviti na šargarepu i rukolu, dodati malo svežeg peršuna. Služiti odmah.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
alo.rs/zenskimagazin/Lj.Č.
Komentari (0)