Ovo sigurno niste probali: Punjena pohovana belanca
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 10 kuvanih jaja
  • 2 sveža jajeta
  • 3-4 pune kašike brašna
  • 4-5 kašika prezli
  • po potrebi ulje za pohovanje
  • 3-4 kašike ajvara
  • 1 kašika krem sira
  • 1 kašika ljutog kečapa
  • 1-2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • 1/2 kašičice limunovog soka
  • po ukusu bibera i soli

Priprema

Skuvana, ohlađena jaja dužinom preseći na pola pa izvaditi žumanca. Polutke belanaca uvaljati u brašno, umućena jaja i prezlu. Ispohovati ih u zagrejanom ulju, kratko samo da porumene. Stavljati ih na ubrus da se ocede od ulja (mada ne budu puno masna) i ostaviti da se ohlade.

Dok se belanca hlade pomešati sastojke (ajvar i sir) za nadev od ajvara. Ljuti kečap sam dodala jer moj ajvar nije ljut a gosti vole ljuto, što znači da nije neophodan sem ako volite ljuto. Za sos od žumanaca u blenderu usitniti žumanca pa dodati pavlaku, senf, limun i biber i so pa sve zajedno još malo mutiti u blenderu. Nadevati ohlađena, pohovana belanca sa nadevima. Ukrasiti po želji.

Komentari (0)

Loading