Ne goje! Pljeskavice sa ovsenim pahuljicama
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 80 g ovsenih pahuljica
  • 60 g integralnog dvopeka
  • 150 ml vruće vode
  • 160 g sitno narendane šargarepe
  • 1 jaje
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica praška za pecivo

Priprema

Ovsene pahuljice staviti u dublju vanglicu. Dodati izmrvljeni dvopek i sve preliti vrućom vodom. Promešati kašikom, poklopiti i ostaviti 20 minuta. Zatim dodati jaje, narendanu šargarepu, prašak za pecivo i sve navedene začine. Rukom zamesiti smesu.

Rernu uključiti na 180 stepeni. Odgovarajući pleh obložiti pek papirom. Kašikom, koja se pre svake upotrebe zamoči u čašu vode, zahvatati smesu i vlažnim rukama oblikovati pljeskavice. Napravljene pljeskavice ređati u pleh preko pek papira.

Pljeskavice staviti da se peku 15 minuta (u rerni sa ventilatorom). Pečene pljeskavice ostaviti u plehu da se malo prohlade, pa ih prebaciti u posudu za posluženje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading