OVA TORTA JE NAJBOLJA NA PLANETI Najkremastija čokoladna torta, bez koje nema dobre zabave
Foto: Printscreen/instagram

Potrebni sastojci (ako želite veću količinu, duplirajte sastojke) 

200 grama karamel sosa (dulche de leche)

150 grama krem sira
2 kašike pavlake
230 grama običnog čokoladnog keksa bez punjenja
1 šolja skuvane instant kafe
30 grama kvalitetne crne čokolade ili kakao praha za dekoraciju
pek papir

Priprema:

1. U originalnom receptu koristi se kupovni dulce de leche , a ukoliko ovo ne možete pronaći u prodavnicama, možete ga napraviti i sami. Evo i kako:

2. U velikoj posudi mikserom umutite karamel sos i krem sir dok ne dobijete kompaktnu smesu. Dodajte pavlaku i nastavite sa mešanjem, a treba da dobijete svetlu karamel boju i da smesa nema grudvice.

3. Skuvajte crnu kafu i sipajte je u plitku posudu. Potapajte svaki čokoladni keksić u kafu, pa ih ređajte na pleh obložen pek papirom, sve dok cela površina ne bude prekrivena.

4. Preko keksa ravnomerno rasporedite smesu sa karamel sosem, a preko toga ponovo ide keks, pa ponovo kremasta smesa. Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite smesu, a poslednji sloj treba da bude fil od karamel sosa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading