Sočni i ukusni kolačići: Probajte kockice od đumbira
Foto: Shutterstock

Recept zahteva kristalizovani đumbir. Obično ga možete pronaći u odeljku za kolače u supermarketu ili u prodavnicama zdrave hrane. Kristalizovani đumbir su obično male kockice slatkog korena đumbira i „suv“ je, za razliku od konzerviranog đumbira u sirupu.

U ovom receptu će funkcionisati i konzervirani đumbir u sirupu, ali ga prvo treba dobro ocediti da ne bi dodao mnogo tečnosti u smesu za kolač.

Recept za kolač od đumbira
Sastojci: 

  • 90 g margarina ili putera
  • 155 g običnog brašna
  • 60 g brašna za samopodizanje
  • 220 g šećera
  • 1 veliko jaje
  • 125 g kristalizovanog đumbira, iseckanog na male komadiće
  • Nekoliko kašika badema u listićima za ukrašavanje

Priprema:  

Zagrejte rernu na 180°C. Podmažite i obložite kalup.

Otopite margarin/puter i ostavite da se malo ohladi.

U činiju stavite brašno, šećer i đumbir i dobro promešajte.

Umutite jaje, pa 1 kašiku umešajte u topli margarin (preostalo ostavite za glazuru vrha kolača.)

U suve sastojke umešajte jaje i margarin i dobro promešajte da se sjedine. Smeša će biti veoma gusta, skoro kao testo.

Smesu sipajte u pleh, tapkajući je u uglove. Premažite vrh preostalim jajetom i pospite bademima u listićima.

Pecite na 180°C 40-45 minuta, dok čačkalica ubačena u tortu ne izađe čista.

Ohladite nekoliko minuta u plehu, a zatim ostavite da se ohladi na rešetki. Isecite na kvadrate i poslužite.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading