ČUDO OD ČOKOLADE: Recept za slasne kocke, koje odmah nestaju s tanjira
Shuterstoock

Kada pogledate spisak sastojaka, sigurno ćete zaključiti da sve ili skoro sve što vam je potrebno za ovu tortu već imate u kuhinji, a ono što nemate možete kupiti u najbližoj prodavnici. Ne trebaju vam nikakvi posebni sastojci, samo malo vremena, volje i velika ljubav prema čokoladi.

SASTOJCI

Biskvit: - 4 jaja, - 4 kašike glatkog brašna, - pola praška za pecivo, - 100 g čokolade za kuvanje, - 100 g šećera, - 200 g putera

Krem: - 500 ml slatke pavlake, - 200 g čokolade za kuvanje

PRIPREMA:

1. Narežite puter i čokoladu, stavite u činiju i istopite na pari.

2. Odvojite belanca i žumanca. U dubljoj posudi umutite žumanca sa šećerom, dodajte otopljeni puter i čokoladu, promešajte, pa prosijte i dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.

3. U drugoj posudi izradite belanca i pažljivo spatulom umešajte sneg u čokoladnu smesu.


4. Pripremljenu smesu sipajte u pleh po želji obložen papirom za pečenje, pa stavite rernu u zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 20 minuta.

5. Napravite čokoladni ganaš krem: čokoladu sitno iseckajte, a slatku pavlaku zagrejte do tačke ključanja. Zagrejanu slatku pavlaku prelijte preko čokolade i dobro promešajte.

6. Pečeni podlog izbodite viljuškom i prelijte toplim ganaš kremom (koji će biti prilično tečan). Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa tortu dobro ohladite u frižideru i tek onda skinite obruč ako ste je pekli kao tortu. Poslužite isečeno na kockice ili kriške. Dobar apetit!
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading