Otkrivamo tajni sastojak: Evo kako se pravi savršena cezar salata
Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 300g  pilećih grudi
  • 1 manja Iceberg salata
  • 60 g pančete u listicima
  • 2-3 parčeta tost hleba ili već gotove krutone
  • parmezan
  • paradajz

Sastojci za preliv:

  • 3 žumanceta
  • kašika dižon senfa
  • 1 čen belog luka 
  • konzerva inćuna
  • 2 kašike soka od limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • malo soli i bibera.

Priprema:  

Preliv se pravi nikad jednostavnije, samo izmiksujte sve navedene sastojke. Inćuni su ti koji daju poseban ukus salati.

Piletinu izgrilujte i isecite na tanke listiće. Salatu takođe iseckajte, kako bi se lakše jela, a i kako bi bolje upila preliv.  Ako ste se odlučili za tost hleb (istostiran), iseckajte na kockice, dodajte salatu i preliv i malo piletine, pa izmešajte. Prebacite sve u jednu činiju, pa na vrhu poređajte ostatak piletine, isečen paradajz i pančete, a potom pospite parmezan.

Komentari (0)

Loading