Mekani i sutradan: Kiflice sa jogurtom
Foto: Shutterstock

Sastojci i kako se pripremaju:

  •  1, 200 kg. brašna (u videu sam spomenula oko 1 kg.)
  •  2 dcl. mlakog mleka
  •  4 dcl. jogurta
  •  40 gr. svežeg kvasca
  •  2 dcl. ulja
  •  1 kašika šećera
  • 2 kašičice soli
  •  200 gr. margarina
  •  3 jaja (dva žumanca za testo, celo jaje za premazivanje)
  •  200 gr. sitnog sira
  •  100 gr. feta sira (ili po izboru fil)

Prvo stavite kvasac da proradi, izmešajte ga sa pola decilitra mlakog mleka (odvojiti od 2dcl. gore navedeno), 1 kašikom šećera, 2 kašike brašna. 

U vanglu izmešajte brašno, so, dodajte nadošli kvasac, ulje, jogurt, mleko i zamesite meko testo.

Ostavite ga prekriveno da stoji oko 30 minuta.

Podelite na 4 dela i svaki razvucite u krug, isecite 16 delova, stavite fil uz širi deo testa pa uvijte kiflicu.

Za fil sam izmešala sitni sir, fetu, belanca i vrlo malo posolila.
Ređajte na margarinom podmazan pleh, premažite umućenim jajetom i na svaku stavite kockicu margarina.  Ostavite oko 10 minuta da stoji dok se rerna zagreva na 200 stepeni i pecite dok ne porumene.
 

Komentari (0)

Loading