Zdravo i ukusno: Pljeskavice od koprive i pirinča
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  •  250 gr. integralnog pirinča (može i beli)
  •  20 listova koprive
  •  1 glavica crnog luka
  •  6 čena belog luka
  •  1 kašika suvog začina
  •  malo bibera
  •  2 kašike maslinovog ulja
  •  malo peršunovog lišća
  •  1 kašika sitne paprike
  •  voda

Listove koprive prelijte vrelom vodom i ostavite da stoji dok pripremate ostalo.

Sitno iseckan scrni luk propržite sa kašikom maslinovog ulja, dodajte 100 ml. vode i iseckan beli luk. Krčkajte  da voda ispari.

Pirinač operite, dodajte luku i nalijte sa 500 ml. vode, začinite. Kuvajte dok pirinač ne omekša i voda ispari.

Koprivu operite i ocedite od vode pa iseckajte zajedno sa peršunovim lišćem. Kuvanom i vrelom pirinču dodajte koprivu i ostavite da se hladi. Dodajte i sitnu mlevenu papriku (ako volite ljuto može i ljuta) i rukama dobro izgnječite. Formirajte pljeskavice ili ćevape pa pecite u zegrejanoj rerni prelivene sa vrlo malo maslinovog ulja. Peku se oko 20 - 25 minuta, ne duže jer će izgubiti sočnost. Prijatno.
 

Komentari (0)

Loading