Cela kuća će zamirisati: Slatko pecivo, ruzice sa krem sirom i suvim grožđem
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • 40 gr. svežeg kvasca ili 8 gr. suvog
  • oko 1 kg. brašna
  • 250 ml. mleka 
  • 100 ml. vode 
  • 250 gr. maslaca ili margarina
  • 3 jaja 
  • 2 kašićice šećera
  • 1,5 kašičica soli
  • 2 kesice vanilin šećera (može i aroma)
  • korica limuna

Fil:

  • oko 150 - 200 gr. suvog grožđa
  • 250 gr. krem sira (bilo koji) 
  • 4 kašike šećera u prahu 
  • 1 kašika kisele pavlake 
  • 1 jaje za premazivanje i 1 kašika meda (med ne mora)

Umutite jaja, maslac, vanilin šećer, dodajte toplo mleko i nadošli kvasac (predhodno razmućen u mlakoj vodi sa šećerom). Zamesite sa brašnom u koje ste stavili so i naribajte koricu limuna. Ostavite da nadodje.

Premesite, podelite na dva dela, razvucite oklagijom. Izmešajte krem sir, šećer u prahu i pavlaku i premažite preko testa. Stavite i suvo grožđe, urolajte kao štrudlu isecite na manje kmade-ružice.

Premažite umućenim jajetom i medom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Tako uradite i sa drugim delom testa. Pospite šećerom u prahu i uživajte. Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading