Jednostavan recept za poslasticu koju svi vole: Napravite brze medenjake
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • 10 kašika soka od paradajza
  • 10 kašika šećera 
  • 10 kašika ulja
  • 2 kašičice cimeta (ili koliko volite) 
  • 1 kašičica soda bikarbone
  • oko 500 - 600 gr. brašna

Dobro izmešajte sve gore navedene sastojke, na kraju u tečnost dodajte soda birbonu pa tek onda krenite sa dodavanjem brašna. Malo po malo dok ne formirate meko testo. Prekrijte ga i ostavite desetak minuta da stoji u frižideru.

Možete razvući oklagijom i vaditi kolutove ili modlom razne oblike. Ili  otkidati od testa i pravite male kuglice, svaku malo pritisnuti i ređati, tek malo razmaknute, na pleh. Pleh možete podmazati ili staviti pek papir.

Peći u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, ako ste pravili manje i tanje medenjake onda su gotovi i pre. Mogu se odmah jesti a mogu dugo da stoje tako da su idealni za rano poravljenje sitnih kolača za praznike. Čuvajte u kutiji na suvom mestu.

Komentari (0)

Loading