Kremasta a svako je parče savršeno: Najukusnija posna torta
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

Kora:

  • 500 ml. vode
  • 150 gr. šećera 
  • 1 vanilin šećer  4 kašike kakaa 
  • 320 gr. brašna
  • 3 kašike ulja
  • pola kesice praška za pecivo (1 kašičica)
  • 50 gr. mlevenih oraha
  • 50 gr. kokosa Ispeći ovakve dve kore.

Ohladjene iseći da se dobiju 4 kore. Sve izmešati i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 30 minuta. Tepsija 25x25 ili okrugla prečnika 28 cm.

Preliv za kore:

  • 200 ml. vode 
  • 4 - 5 kašika marmelade/džema od kajsije, šipka, jagode, breskve..(koji imate)
  • 1 štangla čokolade (posna)

Rastopiti i vrelim premazivati hladne kore.

Fil: 

  • 1 litra vode 
  • 2 pudinga od vanile
  • 4 kašike brašna 
  • 150 gr. šećera
  • - 200 gr. margarina (posni)
  • 50 gr. mlevene posne plazme
  • 100 gr. iseckane čokolade (posne)

U šerpu stavite šećer, puding, brašno, malo vode. Promešajte pa dodajte ostatak vode i skuvajte uz stalno mešanje. Prekrijte i ostavite da se hladi. Dodajte margarin koji je bio na sobnoj temperaturi, dobro izmiksajte. Umešajte plazmu i čokoladu.

Glazura (ako je želite staviti) 

  • 150 gr. čokolade 
  • 3 kašike ulja
  • Rastopiti.
  • Dodatno orasi za ukrašavanje i šećer u prahu.

Dekoracija može po želji. Filujte tortu: kora,preliv, fil, kora, preliv, fil, kora, preliv, fil, kora, preliv, fil..Stavite tortu u frižider da se stegne pa je ukrasite.

Komentari (0)

Loading