BRZI DOMAĆI SLADOLED: Za suptilan i klasičan ukus treba vam samo 3 sastojka
Foto: Youtube/Printscreen

Apsolutno najpopularnija poslastica tokom leta svakako je sladoled. Pema ovom receptu možete napraviti domaću varijantu. Ukusan je, može poslužiti kao osnova za sladoled koji ćete obogatiti voćem ili čokoladom.

Svi koji vole suptilan i klasičan ukus sladoleda, uživaće u njemu i bez dodataka, a da biste pripremili osnovnu verziju potrebna su vam samo tri sastojka.

Sastojci:

300 ml slatke pavlake za šlag
50 g šećera
3 supene kašike kukuruznog skroba
prstohvat soli

Priprema:

U posudu ubacite 200 ml slatke pavlake, šećer, so. U pavlaku ubacite šipku vanile, ako nemate, može i vanilin šećer. Kuvajte smesu na srednjoj temperaturi i konstantno mešajte. Sklonite s vatre kada provri.

U posudi izmešajte ostatak slatke pavlake s kukuruznim skrobom. Lagano umešajte u kuvanu smesu. Stavite sve na srednju vatru, mešajte i kuvajte otprilike 5 minuta, dok ne primetite da počinje da se zgušnjava. Tada smanjite temperaturu na nižu i mešajte još 5 minuta dok smesa ne postane gusta.

Sklonite s vatre i potpuno ohladite na sobnoj temperaturi pre nego što smesu stavite u zamrzivač. Ako smesa ima grudvice, možete je umutiti mikserom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading