Idealna za početnike: Brza torta sa keksom i orasima
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

  • 500 ml slatke pavake
  • 700 gr kisele pavlake
  • 200 gr šećera u prahu
  • 300 gr mlevenog keksa
  • 250 gr mlevenih oraha ( može i lešnika )
  • 100 gr rendane čokolade
  • 200 ml mleka
  • 150 gr bilo kojeg suvog keksa u komadu ( mi smo koristili plazmu )
  • Dekoracija po izboru

Priprema brze torte:

Ulupati slatku pavlaku ali da ne bude previše čvrsta.

Umutiti kiselu pavlaku i šećer u prahu.

Kiseloj pavlaci dodati slatku i sve sjediniti.

Masu podeliti na 2 jednaka dela.

U jedan dodati keks, a u drugi orahe i čokoladu

Deo sa keksom može da bude gušći i suvlji pa dodati pola mere mleka i opet izmešati.

U dublju šerpu ili kalup prečnika 24 cm staviti kesu ili foliju pa staviti ceo fil sa orasima, poravnati i onda kašikom stavljati preko deo sa keksom, svud a po malo i polako razvući.

Ukoliko je taj deo sa keksom duže stajao on je tvrdji, slobodno usuti malo mleka i promešati. Ne sme da bude pretvrd, onda neće da se razmaže.

Preko poslagati keks umočen u preostalo mleko.

Staviti u zamrzivač 2 – 3h pa okrenuti na tacnu i skinuti kesu ili foliju.

Dekorisati po želji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading