Lazar
Foto: Printscreen/Lazar Ristovski

Lazar Ristovski ostavio je značajan trag u srpskom glumištu, a sada je glumac progovorio o karijeri, projektima, kao i novoj knjizi.

Koji vam je posao dražoi, glumca ili producenta?

- Poslednjih više od 20 godina mi ide dobro uloga producenta. Sve manje volim da glumim. Naradio sam se toliko kao glumac i zaista mi trebaju posebni razlozi da bih se usudio da nešto snimim. Uloga je specifična i teška. Motivisan sam da je dobro napravim iz više razloga, jer sve režira Petar.

Koga igrate u novoj seriji?

- Igram čoveka koji je izašao iz balkanskih sukoba sa posttraumatskim sindromom. On je krenuo da reši agresivnim putem svoj problem. Nije moj junak negativac, već je nesrećan. Na kraju je on čak i upucao jednog policajca. Glumcu je i veći izazov da igra takve "negativce" nego nekog pozitivnog junaka.

Lazar

Lazar Ristovski

 

Prvi put snimate krimi-seriju?

- Nisam puno snimao. Pišu pojedini mediji: "Evo ga Ristovski opet snima neke velike produkcije", a poslednja moja uloga bila je pre tri godine u seriji "Drim-tim". Nisam igrao u toj vrsti žanra.

Rekli ste da je kralj Petar vrhunac moje karijere?

- I dalje tako mislim. Međutim, ovo je bio iznuđeni potez kad me sin zove. Sledeći put je pitanje kad ću igrati.

Do kada će trajati snimanje?

- Nadamo se da ćemo sa snimanjem završiti do kraja godine. Ovakva vrsta serije podrazumeva jednu autentičnost, koju smo mi već zadovoljili time što smo dobili veliku podršku MUP Srbija, koji sa svom originalnom opremom i oružjem učestvuje u ovoj seriji. Takođe, podržalo nas je i Ministarstvo zdravlja, kao i druga ministarstva.

SVE MANJE VOLI DA GLUMI Lazar Ristovski o karijeri, novom projektu, i poslu producenta

Alo

 

Koga ćemo još videti u seriji?

- U seriji će igrati više od 150 glumaca. Birali smo one koji nisu toliko popularni i zastupljeni u ostalim domaćim filmovima i serijama. Petar je odradio težak, ali odličan kasting. U seriji igra veliki broj glumaca koji su iz unutrašnjosti i koji dugo nisu radili na filmskoj sceni. Jednu od glavnih uloga igra Sergej Trifunović, a tu su i Nebojša Dugalić i Zoran Cvijanović.

Kada ćemo čitati vašu šestu knjigu?

- Voleo bih da imam vremena za pisanje. Imam materijala. Ne mogu sve da stignem.

SVI SU MISLILI DA ĆE BIKOVIĆ NJU OŽENITI Mislili su da se čuvala za brak sa njim, međutim sve se preokrenulo

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading