(UŽIVO) JECAJI ODZVANJAJU SALOM Biković i Kuzmanović govorom o Marku Živiću rasplakali sve! (VIDEO)
Foto: Alo/ilustracija

Kolege, prijatelji i robina stigli su u Beogradsko dramsko pozorište gde je u 11 časova počelo obraćanje Markovih najbližih.

Foto: Alo.rs

 

Prvi se obratio Miloš Biković, nakon njega Slobodan Boda Ninković, a zatim i Andrija Kuzmanović.

Bez reči u tišini prisutni su napustili salu sa očima punih suza. U holu su se upisali u knjigu žalosti.

Na kraju komemoracije je govorio i upravnik BDP Jug Radivojević.

Od Marka se oprostio i upravnik Kruševačkog pozorišta, kao i Milica Zarić.

- Putuj Marence, odmori se zaslužio si- rekao je Branislav Nedić.

Andrija Kuzmanović sledeći je govornik:

Foto: Alo.rs

 

 

- Marko je voleo neke uloge da posveti ljudima kojih nema. Mi ćemo sada igrati za njega-  rekao je Kuzmanović.

Od Marka se govorom oprostio Slobodan Boda Ninković. On kroz suze rekao:

- Nije bio ovakav dogovor Marko, trebalo je ti mene da pratiš uskoro u penziju, a sada ja tebe ovako pratim- poručio je glumac.

Glumac Miloš Biković je prvi govornik na komemoraciji, on se proteklih dana podsećao uloga sa Markom i objavio fotografije iz predstave "Kad su cvetale tikve" u kojoj su zajedno glumili. 

- Dao si mi afirmaciju i pažnju, dao sam ti osobenost i talenat, vredelo je - izrekao je Biković akrostih i nastavio:

- 2005. godine radili smo neki novogodišnju tezgu. Sećam se jednom smo igrali preferans i rekao mi je toliko me karta neće da me sigurno negde čeka Žizel Bundšen. Šala je bila nešto što je nosio sa sobom kao štit i to je ono po čemu ću ga pamtiti - rekao je Biković na početku svog govora na komemoraciji.

- Ti si znao mrak se može najuriti klovnovskim nosem crvenim, a prava se aždaja može ubiti mačem drvenim. Vidiš li da za osmeh treba sve više i više znanja i da taj osmeh može otopiti sve smetove...

Na početku komemoracije održan je minut ćutanja, svi prisutni su odmah odali počast Živiću, a potom su prikazani inserti iz filmova u kojim je Marko imao najzapaženije uloge. 

 

Foto: Alo.rs

 

 

Od glumaca na komemoraciju su već stigli Petar Benčina, Milica Milša i njen suprug Žarko Jokanović, kao i Slobodan Boda Ninković.

Foto: Alo.rs

 

Vesna Čipčić, takođe, je stigla na komemoraciju, kao i druge Markove kolege.

Na komemoraciju su stigle i njegove kolege iz Novog Sada s kojima je bio na kalsi kod Radeta Markovića. Markove kolege su bili Srđan Timarov, Nebojša Savić, Milorad Kapor, Milica Zarić, Nataša Rejčel Ćosović, Ivan Cerović, Dušan Tomić, Sanja Moravčić i Vuk Tošković.

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

Marko Živić biće sahranjen danas na Novom groblju u Beogradu, opelo počinje u 14 časova, a dok će glumac biti sahranjen na novim parcelama u blizini Aleje zaslužnih građana.

Da podsetimo, glumac je rođen u Kruševcu 4. aprila 1972. godine, završio je Akademiju primenjenih umetnosti u Novom Sadu. Veliki uspeh postigao je u pozorištu i na filmu.

Takođe, njemu je 2008. godine odstranjen je zloćudni tumor koji mu je tada zahvatio delove jednjaka i želuca, glumac je jednom prilikom poručio da je uz pomoć optimizma uspeo da izvojeva bitku.

BONUS VIDEO:

I MOJ TATA TI JE TAMO Nataša se porukom oprostila od Marka Živića, svi su se slomili!

Komentari (0)

Loading