ONI SU MU BILI NAJVEĆE BOGATSTVO! Uz "Muzički tobogan" odrastala je cela Jugoslavija, a Minja Subota je njima posvetio ceo svoj život i rad
Dejan Briza

Minja Subota preminuo je u 82. godini posle teške bolesti u Beogradu.

Bio je autor čivenog dečjeg serijala Muzički tobogan, koji je počeo da se emituje 1980. godine i uz koje su odrasle mnoge generacije.

Koristeći iskustva iz revijalnih televizijskih programa i iskustva kao kompozitor u radu sa decom, pokušao je da stvori ne samo muzičko takmičarski program, već da objedini svet muzike, igre i poezije i pokloni najmlađima popularan zabavno-edukativni program.

U kompozitoru, dirigentu i muzičkom uredniku Jovanu Joci Adamovu, pronašao je izuzetnog saradnika, sjajnog umetnika sa kojim je realizovao i pokrenuo stotine programa za najmlađe.

DOBIJA I ULICU U BEOGRADU! Evo gde će biti sahranjen čuveni Minja Subota

ONI SU MU BILI NAJVEĆE BOGATSTVO! Uz

Dejan Briza

 

"Muzički tobogan“ je pomogao deci da upoznaju naše najistaknutije pesnike i uz poznate kompozitore stvore preko dve stotine pesama koje su interpretirali naši najpopularniji vokalni solisti: Zdravko Čolić,Oliver Dragojević, Đorđe Balašević, Bajaga i mnogi drugi...

Veliki je broj onih koji su svoje prve korake u svet umetnosti napravili u „Muzičkom toboganu“.

Voditelj Minja Subota rekao je jednom prilikom rekao da nema više emisija kao što je bio kultni "Muzički tobogan", uz koji su odrastale čitave generacije dece u bivšoj Jugoslaviji.

ČUVENI VODITELJ NIJE IZDRŽAO! Evo od čega je preminuo Minja Subota

- Nema više te emisije, kao ni mnogih drugih. Naš 'Tobogan' bio je u pedagoškim udžbenicima, kao obrazac zabavno-edukativne emisije. Stvar je u tome da mi danas gotovo da ne možemo da vidimo na televiziji našu decu, ni kako izgledaju, ni čime se bave, ni kakva su njihova interesovanja - rekao je on za "Večernje novosti".

Mnogi ljudi su mu prilaze i zahvaljali su mu se na srećnim trenucima njihovog detinjstva koje su proveli uz “Muzički tobogan”.

- Ne možete ništa lepše doživeti. Moramo mnogo da učinimo da bi porodica srećnije živela jer ona je osnov celog našeg društva. Mi smo siromašna zemlja, ali naše najveće bogatstvo su deca i porodica - tvrdio je Subota.

TUGA! Preminuo Minja Subota!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading