SVET U ŽALOSTI Preminuo slavni glumac, a reči njegovog prijatelja teraju suze na oči: Srce mi je slomljeno danas!
Foto: Printscreen/instagram

Toni Siriko, glumac koji se proslavio u ulozi mafijaša Pola Gvaltijerija u seriji "Sopranovi", preminuo je u petak u 80. godini, prenosi Variety.

Toni Siriko je u seriji "Sopranovi" tumačio lik "poručnika" porodice Soprano, a posebno se istakao svojim kratkim i duhovitim opaskama, vešto balansirajući Polijevu mračnu stranu s oštrim humorom.

Pročitajte još: Prepoznajete li DEVOJKU sa fotografije? Muškarci su nekada OTKIDALI na najzgodniju BEOGRAĐANKU, a danas je neprikosnovena u svetu MODE!

Mnogi ne znaju da se zapravo prijavio za ulogu Džuniora Soprana, ali je tu ulogu kasnije dobio Dominik Kijaneze, a glumio je u svih 6 sezona.

Tonijevo pravo ime je Đenaro Entoni Siriko, a rođen je 24. jula 1942. godine, u italijanskoj porodici u Njujorku. U mladosti je imao mnogo problema sa zakonom, i povezivali su ga sa pravom mafijaškom porodicom, o klanu Kolombo.

 

 

Bio sam veoma nestabilan - rekao je Siriko za LA Times 1990, pričajući o svom životu.

- Nisam dobro razmišljao. Zato sam se povezao sa tim tipovima i odjednom sam upao u kriminal u Njujorku. Moram da vam priznam da mi je čudno kad mi neko priđe i traži mi autogram, valjda me "trese" ta stara krivica. Možda osećam da ne zaslužujem toliku pažnju.

Glumački debi imao je u mafijaškoj drami "Crazy Joe" pored Henrija Vinklera 1974. godine. Ova uloga je bila prva u nizu uloga gangstera i mafijaša: usledile su uloge u Skorsezeovom remek delu "Goodfellas" 1990. i Vudi Alenovim "Mecima iznad Brodveja" 1994. Siriko se pojavio u više Alenovih filmova, kao što su "Cafe Society" 2016. i "Moćna Afrodita" 1995. godine.

Poslednja uloga mu je bila u dve epizode serije "American Dad", gde je takođe igrao mafijaša Enca Perotija.

Sirikov prijatelj i kolega iz serije Sopranovi, Majkl Imperioli, oglasio se na Instagramu:

 

 

- Boli me da napišem da je moj dragi prijatelj, kolega i "partner u zločinu", veliki Toni Siriko, umro danas. Toni je bio kao niko drugi: bio je jak, odan i čovek velikog srca, kao niko koga sam poznavao. Bio sam uz njega, zajedno smo prošli toliko mnogo stvari, i dobrih i loših. Ali uglavnom dobrih. Mnogo smo se smejali. Pronašli smo naš odnos kao Kristofer i Poli, i ponosan sam da kažem da sam najbolje i najlepše radio sa mojim dragim drugarom Tonijem. Nedostajaće mi zauvek. On je zaista nezamenjiv. Šaljem ljubav njegovoj porodici, prijateljima i obožavaocima. On je bio voljen i nikad neće biti zaboravljen. Srce mi je slomljeno danas.

Na Fejsbuku, Sirikova porodica je napisala da su "duboko zahvalni za mnoge izraze ljubavi, molitve i izjave saučešća", i zatražili su privatnost u trenucima žalosti.

Siriko ima dvoje dece, Džoanu Siriko Belo i Ričarda Sirika

LAĆA ODLAZI U MEDIJSKU ILEGALU Sin Marine Tucaković napustio je Srbiju, a onda je poremnio ime: Nikad se neću vratiti!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading