LAKA TI CRNA, KRAJIŠKA ZEMLJA Potresne reči kolege preminulog srpskog pevača (FOTO)
Alo/ Ilustracija

Njegovu objavu prenosimo u celosti:

Ni od danas ništa više nije isto.... I danas se usudim da te pitam Bože, zašto samo najbolje?

I danas gubim prijatelja, jednog od ideala... Gubim polako one koje sam kao beba gledao po tvrđavama, u nošnjama, na spotovima, diveći se, glasu, stasu, primjeru za nas mlađe. Prijatelju moj... Istom Bogu kome danas ideš (kao i nekim dragim ljudima) , mogu zahvaliti na prilici da s tobom "ukrstim grla", da se osjećam privilegovano držati ti "bas", dok smo obučeni u istu nošnju. Sve prilike za naše druženje sam iskoristio maksimalno, a sada mi je još draže zbog toga. Hvala što sam imao šta i koga vrednog da slušam kroz djetinjstvo. Hvala za svaki savjet i povjerenje u moju mladost i umjeće. Hvala za dane i svirke kada si me zadržavao da mi se odvoji, kako si to znao reci, pošteno i vredno zarađen bakšiš. Tada i danas znao sam isto. Te pare nisu suština, suština je bilo vreme s tobom, kao i sa svakim vukom iz te naše, krajiške priče. Ti dani me danas drže da ne padnem, pogođen i time što sam daleko, onda kad te treba ispratiti. Praštaj mi, a ja ću ti obecati jedno: ono što bude do mene i u mojoj moći, sačuvaću da bi se čuvala uspomena na ono što si i sam radio. Laka ti crna krajiška zemlja.

HVALA ZA SVE! Iskreno saučešće porodici - napisao je Ratko Roca Rodić.

Podsećamo, prvi glas krajiške grupe Tromeđa No 1 Jovica Pupovac preminuo je juče u Beogradu. 

Tužne vesti je potvrdio Jovicin kolega iz grupe. Jovica je nedavno imao moždani udar.

Jovica Pupovac važio je za jedan od najlepših glasova izvorne krajiške pesme i ove vesti su sigurno veliki gubitak za sve kojima je u srcu prava krajiška muzika.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Boris

16.01.2022 18:17

Saučešće porodici 🙏 Imao sam čast i sreću da se sretnem i popričam sa naj boljim pevačom naše Krajiške muzike. Neka mu je večna Slava 🙏