SAZNAJEMO: Šaban je izgradio kuću na divlje! (FOTO)
FOTO: Alo Nenad Vujanović

Nije tajna da je Šaban Šaulić, pokojni kralj narodne muzike, svaki slobodni trenutak provodio u svojoj vikendici u Krčedinu, kraj Dunava, a nakon što se u medijima pojavila informacija da porodica, dve godine nakon njegove pogibije, planira da proda pevačevu kuću, uputili smo se u ovo vojvođansko selo kako bismo iz prve ruke saznali šta komšije misle o tome.

SAZNAJEMO: Šaban je izgradio kuću na divlje! (FOTO)

FOTO: Alo Nenad Vujanović

 

Ispred Šabanove kuće sreli smo njegovog prvog komšiju, koji nam se predstavio kao Đole i koji nam je priznao da u Krčedinu više ništa nije isto otkako nas je napustio kralj narodne muzike. U razgovoru za Alo! komšija pokojnog pevača kaže da veruje da nema puno istine u navodima da porodica planira da proda vikendicu, tim pre što je, kako tvrdi, kuća navodno sagrađena bez građevinske dozvole.

 

- Čitao sam u novinama da planiraju da prodaju vikendicu, pa čak i da će da je sruše i ovde sagrade hotel, ali sve su to gluposti. Šabanovu vikendicu je nemoguće prodati jer to je divlja gradnja. Nije legalizovana, što znači da ne može ni da se proda, a čisto sumnjam da bi njegova porodica to dozvolila. Svi znamo koliko je Šaban voleo da dođe ovde i da uživa na ovom mestu - započinje razgovor za Alo! komšija iz Krčedina, i dodaje da, otkako je izgubio prvog komšiju i prijatelja, više ništa nije isto.

- Svima nam nedostaje, a on je stalno dolazio, valjda mu je bio potreban mir koji ovo mesto nudi. Opuštao se uz pecanje. Jednom je upecao velikog soma i tada je bio glavni u selu. Njegova Goca ga je često zvala i znam da je govorio kako joj se kosa na glavi diže kada čuje da je on u Krčedinu - priča nam Đole i otkriva da su kod Šabana često dolazile kolege.

- Voleo sam da se družim s njim, mnogi pevači su dolazili, a ja sam imao želju da upoznam Seku Aleksić. Rekao sam mu jednom: „Dovedi mi Seku i daću ti vikendicu“. On se na to nasmejao i samo mi odgovorio: „Ko oženi pevačicu, tog opština sahranjuje“ - kroz smeh nam je ispričao prvi sused pokojnog pevača i prisetio se kako su izgledala spontana druženja sa Šabanom.

- Jednom je ovde došao harmonikaš iz Beča koji je sa Šabanom trebalo da snimi neku pesmu. Njih dvojica su ušli u kuću, a ja sve kao neću da uđem da im smetam, a zapravo hoću. Bilo mi je neprijatno jer nisam hteo da se namećem, ali ubedio me je Šaban da uđem i slušam. Otvorio je dobar viski, malo smo popili pre nego što je počeo probu. Sećam se, on sedi, a glas samo izlazi iz njega, neverovatno kako je pevao - prisetio se Šabanov prvi komšija. Ipak, iako se sa pevačem često družio pored Dunava, njegovu porodicu nije imao prilike da sretne.

- Sin Mihajlo često dolazi ovde, on i održava vikendicu da ne propadne. Nismo u kontaktu, mi jesmo prve komšije, ali se ne čujemo i ne viđamo kada dođu ovde. Bili su sada nedavno, slavili su rođendan - ispričao je Đole i dodao da mu se pevač često žalio da se umorio od estrade.

- Umorio se od putovanja, turneja, aviona, automobila... Nekada nije znao ni gde ide, ni gde se nalazi. Samo ga pokupe kolima i odvezu. Mislim da mu se sve to smučilo, dugo je on pevao i valjda se zasitio tog života - rekao je Đole.

- Pričao mi je Šaban koliko je zarađivao, to su bile ozbiljne pare. Goca je to sve kontrolisala jer da nije, on bi sve potrošio i podelio. Bio je normalan čovek, iz naroda. Kada sam sedeo s njim, nisam imao utisak da je on zvezda - ponosno nam je rekao prvi komšija.

Pomagao je svima

Osim što je bio neposredan u druženju, Šaban je, kako nam je njegov sused ispričao, bio i veoma nesebičan.

- Šaban mi je pozajmio jednom novac. Bila je tu u Gardinovicima seoska slava, a meni se u tom periodu baš zadesilo da sam ostao bez para, i ja šta ću, odem kod njega i zamolim ga. On mi čovek izađe u susret, a ja sam ga ispoštovao i vratio mu pozajmicu. Voleo je da pomaže ljudima, on je pomagao više porodica i nikada se nije pravio važan zato što ima - rekao je Đole.

Zbog čega je Mirko Kodić zaplakao uživo u emisiji, kada je spomenuo Šabana čitajte OVDE.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading