OVO MALO KO ZNA Pričalo se da je dugo bila ljuta, a onda je sišla sa bine i poljubila u usta Đorđa Marjanovića
Foto: Youtube/Printscreen

Malo ko zna da je Tereza Kesovija tokom rata, koji je buktao nakon raspada SFRJ, bila toliko ljuta, da kolegama iz Srbije, koje je srela u Moskvi na jednoj muzičkoj fešti, nije htela čak ni da se javi. To je novinaru Alo.rs jednom prilikom 2009. ispričao Miki Jevremović.

- Rusi su, koliko se sećam, 1995. ili 1996. godine, na gostovanje pozvali nas muzičke velikane iz svih republika bivše Jugoslavije. Kada smo je Đorđe Marjanović i ja videli, bilo nam je veoma drago, ali ona nikome iz Srbije nije htela da se javi, pa smo i mi ćutali. Nismo joj zamerili, u tom ratu je puno stradala, srušili su joj i zapalili kuću u Dubrovniku - rekao je Miki Jevremović.

Tereza je vremenom prestala da se ljuti... Kada je posle devetnaest godina, 2011. održala koncert u Sava centru u Beogradu, u prvom redu bio je i nedavno preminuli Đorđe Marjanović. Ugledavši ga Tereza se takođe raznežila i sišla sa bine da ga pozdravi. Dugo su se gledali, pa grlili, ljubili i pustili po koju suzu, a onda mu je Tereza nežno prislonila usne na usne.

U skaldu sa svojom veličinom, Marjanović je sledeće godine ispoštovao Terezu Kesoviju i dolaskom na njen koncert u Cetinju. Pojavio se kao gost iznenađenja, a kamere su i taj put zabeležile dirljiv susret starih prijatelja.

I publika, kao i Tereza, bila je ganuta Marjanovićevim gestom.

- Ovo je odnos i ljubav koja fali mladim kolegama, a koju mi nosimo i njegujemo iz blagoslovenih vremena, koja su nažalost, prošla - rekla je Tereza Kesovija.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading