Đorđe Balašević
TANJUG/ DRAGAN STANKOVIC

Kantautor Đorđe Balašević sahranjen je danas u krugu porodice, a nakon toga pred njihovom porodičnom kućom okupilo se mnoštvo ljudi i medija, a upaljeno je više od 500 sveća.

Đorđe Balašević - sahrana

Alo/Nenad Vujanović

Đorđe Balašević - sahrana, Foto: Alo/Nenad Vujanović

U ime grada Novog Sada Nemanja Milenković je, u emisiji “Premijera – Vikend specijal”, otkrio šta sve planiraju muzičaru u čast.

Nemanja Milenković

Printscreen/Youtube

Nemanja Milenković, Foto: Printscreen/Youtube

- U ime Novosađana, ovaj grad je satkan od reči i niti koji su gradili čika Jova Zmaj, Laza Kostić, Mika Antić, pa evo sad i Đorđe Balašević. Svu zaljubljenost plavog čuperka je mogao samo Đole da spoji u stihu svojih pesama. Imao je talenat da male priče pretoči u velike tajne. Iako mediji žele da to bude velika senzacija, to je u suprotnosti sa Balaševićem. Zato je taj ‘D-mol’ jedini način da se zahvalimo Đoletu Balaševiću - rekao je Milenković.

- U prethodnim i narednim danima imaćemo ‘D-mol’, ne znam da li to mogu svi da razumeju. To potenciranje na velikim događajima je suprotnost od Balaševića. Đorđe je izjavio da voli da živi u Novom Sadu, jer može da živi slobodno, i nije želeo da bude sila. Svaka senzacioja oko ove priče je suprostnost od onoga što je on - zaključio je Nemanja u emisiji.

BONUS VIDEO: