Vitni Hjuston
Profimedia
Vitni Hjuston

Profimedia

Vitni Hjuston, Foto: Profimedia

Vitni Hjuston bila je jedna od najvećih pevačica svih vremena, a od njene smrti je prošlo čak sedam godina. Jednu tajnu odnela je sa sobom i nikada je nije podelila sa članovima svoje porodice, pa čak ni sa majkom.

Vitni je pronašena mrtva u kadi hotela "Beverly Hilton", kada je imala samo 48 godina, nakon što je uzela fatalnu kombinaciju kokaina, kanabisa i nekoliko različitih pilula, što njeno telo nije moglo da podnese.

Glasine o tome da se drogira počele su da kruže kasnih 90-ih i to nakon što je do izražaja počelo da dolazi sve nervoznije ponašanja pevačice, otkazivanje zakaznih nastupa ali i nagli gubitak težine.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Godine 2000. otkazan joj je angažman na svečanosti dodele Oskara, a iako su njeni prijatelji poput Burta Baharaha tvrdili da je imala problema s grloboljom, kasnije se ispostavilo da tamo jednostavno nije bila poželjna.

Vitni je istinu o svojoj zavisnosti priznala tek 2009. godine kod Opre Vinfri, otkrivajući da je to glavni razlog gubitka kilograma, a ne stres što je dotad tvrdio njen menadžer.

Ipak, o jednoj stvari nikada nije pričala, tačnije o mračnoj porodičnoj tajni s kojom se borila čitavog svog života. Priznala ju je zapravo samo jednoj osobi, svojoj dugogodišnjoj asistentkinji imena Meri Džouns koja ju je pažljivo saslušala kada joj je pevačka diva ispričala sve o zlostavljanju koje je doživela kao devojčica i to od ženskog člana svoje porodice.

Meri je o toj mračnoj tajni progovorila u dokumentarnom filmu "Vitney" autora Kevina Mekdonalda i otkrila kako je saznala šokantnu istinu.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Whitney Houston (@whitneyhouston) Lis 28, 2019 u 12:11 PDT

 

"Vitni me pogledala i rekla mi, "Meri, bila sam zlostavljana kao mala. Ali to mi nije radio muškarac,već žena. Imala je suze u očima i rekla da njena majka nije imala pojma što se događalo i da joj nikada nije ništa o tome rekla. Nije htela da joj kaže jer je verovala da će majka povrediti tu osobu koja ju je zlostavljala. Suze su joj se slivale niz lice i u tom trenutku sam je samo zagrlila. Rekla sam joj da mora da kaže majci kada se smiri jer će tako skinuti teški teret s leđa", izjavila je Meri u dokumentarcu.

I dok Vitni nikada nije imenovala svoju zlostavljačicu, njen stariji polubrat Geri Garland tvrdio je da je i on bio zlostavljan i to od strane svoje rođake Di Di Warvik, sestre Dione Varvik i sestričine Vitnine majke Kisi Hjuston.

Di Di je preminula 2008. godine, u vreme kada su se zlostavljanja navodno dogodila bila je u kasnim 20-im godinama.

Geri je svoju stranu priče otkrio u istom filmu u kome je i Meri.

"Kao dete od sedam, osam i devet godina zlostavljala me članica moje porodice. Majka i otac su bili često odsutni, tako da su nas za to vreme čuvali razni ljudi. Četiri ili pet različitih porodica je brinulo o nama", objasnio je.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Whitney Houston (@whitneyhouston) Lis 15, 2019 u 7:12 PDT

 

Kisi je nastupala zajedno s Dion i Di Di u njihovoj gospel grupi "Drinkard Singers", često je ostavljala svoju decu na brigu drugim članovima porodice, dok je ona odlazila na turneje. Bilo je to nešto što je Vitni kao majka odbijala da učini i radije je svoju ćerku Bobi Kristinu vodila svuda sa sobom.

Meri je u dokumentarnom filmu otkrila da misli da se Vitni stidela onoga što joj se dogodilo i da je to bio glavni razlog što je svoju tajnu ponela sa sobom u grob.

PROČITAJTE JOŠ:

 

O svemu se oglasila i Kisi nakon što je dokumentarni film objavljen i to putem službene objave.

"Ovom objavom ne pokušavamo da se branimo, oprostimo ili opravdamo zlostavljanje. Isto tako ne možemo da dođemo sebi od šoka i užasa koji osećamo zbog verovanja da je moja sestričina Di Di Varvik zlostavljala dvoje od moje troje dece", izjavila je.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Whitney Houston (@whitneyhouston) Kol 9, 2019 u 2:00 PDT

 

O optužbama se oglasila i Di Diina sestra Dion, rekavši u intervjuu sa Larijem Kingom da su tvrdnje o zlostavljanju zle.

"Pokušala sam se da se suzdržim od reakcija. Pre svega to je totalno ispiranje mozga. Moja sestra nikada, ali nikada ne bi učinila ništa nažao ni jednom detetu, pogotovo untar naše porodice. I mislim da je način na koji se sve te laži prikazuju u filmu "Vitni" čisto zlo", zaključila je Dion.

BONUS VIDEO:

"TAKVE IMAJU TARIFU" Snežana Dakić o lepoti u Srbiji: Živimo u dobu izveštačene kose i loše šminke!