Svi hoće Princovo bogatstvo

alo.rs | vip 2016-07-30 23:24:38 2016-07-30 23:24:38

Sudija u američkoj saveznoj državi Minasoti odbacio je zahteve 29 ljudi koji tvrde da imaju pravo na deo nasledstva preminule pop zvezde Princa, naredivši novu rundu DNK testiranja, preneo je juče BBC.

Tanjug/AP

Njegovo nasledstvo se procenjuje na 300 miliona dolara.

Sudija Kevin Eide je naredio genetsko testiranje za ljude koji tvrde da su u rodbinskim vezama s preminulim muzičarem. Testiranje će se sprovesti nad četvoro braće i sestara, odnosno polubraće i polusestara, te nad dve žene koje tvrde da su rođake i unukom jedne od navodnih sestara. DNK testiranjem su već odbačeni brojni zahtevi za nasledstvom koje su podnele razne osobe - od zatvorenika u Koloradu koji je tvrdio da je njegov otac do žene u Georgiji koja je tvrdila da su bili venčani, ali da CIA taj brak drži u tajnosti.

Pevač, tekstopisac, aranžer i instrumentalista, Princ je jedan od najinventivnijih muzičara svoga doba. Njegovi hitovi uključuju i pesme „Little Red Corvette,” „Let’s Go Crazy” i „When Doves Cry.” Poreklom je iz Mineapolisa, probio se u kasnim 70-im godinama prošlog veka sa hitovima „Wanna Be Your Lover” i vladao narednu deceniju albumima „1999” i „Purple Rain”.

Expand player
Pogledajte više