Preminuo poznati pevač: Svojim pesmama ispisao je muzičku istoriju! (FOTO)

Alo.rs/T.S. | vip 2020-09-12 11:29:14 2020-09-12 11:29:14

Tuga

Shutterstock

Tužna vest potresla je svet i mnogobrojne fanove. Tuts Hibert, koji je frontmen benda "Toots and the Maitals" - preminuo je u od 77 godini. Poznat je takođe jer je zaslužan što je svojim dopadljivim melodijama pomogao da se rege približi svetskoj publici.

Članovi njegove porodice otkrili su da se borio sa bolešću u privatnoj bolnici u Kingstonu na Jamajci, ali nisu izneli više detalja.

Oni su se obratili zvaničnom objavom u petak:

- Sa najvećim žaljenjem obaveštavamo da je Frederick Nathaniel 'Toots' Hibbert večeras mirno preminuo, okružen porodicom u Univerzitetskoj bolnici Zapadne Indije u Kingstonu na Jamajci. Porodica i njegov menadžerski tim žele da se zahvale medicinskim timovima i profesionalcima na brizi i marljivosti i traže da poštujete njihovu privatnost tokom vremena tugovanja - napisali su.

PROČITAJTE JOŠ:

Mnogobrojne poznate ličnosti su se oprostile od pevača srceparajućim objavama: - Tako mi je žao što sam čuo za smrt Tootsa Hibberta.Njegova muzika je bila često u našoj kući tokom odrastanja kroz albume Tighten up. Njegov glas je bio moćan i prilagodljiv fank-u, soulu, državi i reg-u. Počivaj legendo...

Da podsetimo, Frederick “Toots” Hibbert je bend osnovao još 1962. i u karijeri dugoj skoro šest decenija Toots and the Maytals su istraživali i prošli mnoge žanrove. Sarađivao je sa mnogobrojnim muzičkim zvezdama među kojima su No Doubt, Shaggi i Eric Clapton.

Jedno vreme su napravili pauzu, a bend se vratio turnejama i snimanju, sa svojim poslednjim albumom Got to Be Tough, koji je izašao prošlog meseca - samo nekoliko nedelja pre frontmenove smrti.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

??BREAKING NEWS:- Frederick Toots Hibbert, Reggae Pioneer of Toots and the Maytals has Died last night at age 77. Leaving behind great hits such as “54-46 Was My Number,” “Pressure Drop,” “Funky Kingston” and “Monkey Man” his voice was one of the greatest voices in reggae and popular music. The cause of death was not disclosed, but Toots Hibbert was hospitalised last month after showing symptoms consistent with the coronavirus. May his Legacy live on & May he RIP?❤️?? @tootsmaytalsofficial #TootsHibbert #tootsandthemaytals #skamusic #punkrock #ska #rasta #uk #skamusic #rootsrockreggae #reggaemusic #ukreggae #british #reggae #worldwidelove #jamaica #reggae #britishreggae #reggaebrit #reggaebritannia

A post shared by Reggae Britannia (@reggaebrit) on Sep 12, 2020 at 12:54am PDT

Sin Boba Marleja Zigi takođe se setio muzičara -Legendarni Toots Hibbert je otišao, razgovarao sam s njim pre nekoliko nedelja, rekao sam mu koliko ga volim, smejali smo se i delili uzajamno poštovanje. On je za mene bio očeva figura, njegov duh je uz sve nas, njegova muzika nas ispunjava energijom i nikada ga neću zaboraviti. Počivaj u miru - napisao je.

Expand player
Pogledajte više