Skarface
YouTube/Printscreen
Skarface

YouTube/Printscreen

Foto: YouTube/Printscreen

Umro je Geno Silva, glumac koji je možda najpoznatiji po glumi u filmu "The Scull", koji u eksplozivnom vrhuncu Scarface-a ubija Al Paćinovog Tonija Montanu. Imao je 72 godine.

Insta

Printscreen

Foto: Printscreen

Silva je umro 9. maja u svojoj kući u Los Anđelesu od komplikacija zbog frontotemporalne degeneracije, oblika demencije, objavila je njegova porodica.

Tokom svoje četvoronedeljne karijere, Silva se mogao videti i u "Zoot Suit" Luisa Valdeza (1981) - bio je u produkciji Brodveja 1979. nasuprot Edvarda Jamesa Olmosa - "Tequila Sunrise" Roberta Tovnea (1988); Amistad Stevana Spielberga i "Amistad and The Lost World: Jurassic Park", oba objavljena 1997; "Mulholland Drive" Davida Lincha (2001); i F. Gari Grei-a "A Man Apart" (2003).

Na televiziji je bio redovan u drami Fok 1993. "Key west" i pojavljivao se u epizodama Hill Street Blues; "Poroci Majamija", "Valker", "Tekas Ranger",  "Star Trek: Enterprise" i "Alias".

Đeno Silva

YouTube/Printscreen

 Foto: YouTube/Printscreen

U filmu "Scarface" (1983) njegov lik nikada ne govori ni reč ,na kraju puca u Montanu sačmaricom sa leđa. Jedna anketa stavila je lik "The Scull" na 7. mesto liste najboljih negativaca iz istorije filma.

Rođen 20. januara 1948. u Albukerkiju u Novom Meksiku. Silva je takođe bio veteran pozornice. 1994. godine pojavio se sa Filipom Simorom Hofmanom i Džonom Ortizom u "Venecijanskom trgovcu", produkciji Pitera Selersa koja se igrala u Čikagu, Londonu, Parizu i Hamburgu. 

Preživeli uključuju njegovu ženu Pamelu, kćerka Lucija, unuci Eva i Levon i sestru Elizabetu. Donacije u njegovo sećanje mogu se dati Udruženju za frontotemporalnu demenciju.