Džordž Karlin
Printscreen
Džordž Karlin

Printscreen

Foto: Printscreen

Jedan od najpoznatijih američkih komičara Džordž Karlin napisao je nakon smrti svoje supruge tekst o paradoksu koje nosi moderno doba.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako je tekst nastao iz lične tragedije, Karlin se dotakao problema svih nas, a započinje ga rečima da je paradoks našeg vremena da imamo veće zgrade, ali kraće živce.

Imamo šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje, nastavlja komičar svoje stavove.

- Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja. Pijemo previše, pušimo previše, trošimo nepromišljeno, smejemo se premalo, vozimo prebrzo, olako se ljutimo, prekasno ležemo, ustajemo umorni, čitamo nedovoljno, gledamo TV suviše- zapisao je Karlin i dodao da se molimo retko!

Džordž Karlin

Printscreen

Foto: Printscreen

Američki komičar izneo je i stav da smo uvećali posede, ali umanjili naše vrednosti, kao i da previše pričamo, a premalo volimo i prečesto mrzimo.

- Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama. Putovali smo na mesec, a problem nam je otići preko ulice i upoznati novog suseda. Očistili smo vazduh, a zagadili dušu.

Viša zarada, po njemu, dovela je do pada morala, a pregršt hrane do toga da smo nezahvalni. Umesto kvaliteta, bitan nam je kvantitet.

- Ovo su vremena brze prehrane i spore probave; velikih ljudi, a malih karaktera; brzih zarada i površnih odnosa. Ovo je vreme mira u svetu, a rata u kući. Vreme mnogo dokolice, a malo uživanja. Vreme raznovrsne hrane i loše ishrane...Ovo su dani brzih putovanja, oskudne odeće i niskog morala; sve debljih ljudi, i tableta koje mogu sve – da te oraspolože, otupe ili ubiju- nastavlja svoje pismo Karlin.

Predstavljala se kao mlada vlogerka, a onda je usred prenosa uživo pokazala PRAVO LICE! (VIDEO)

Tehnologija korišćenja filtera u video snimcima je i dalje u progresu, pa se često dešava da dođe do "bagova". I to je u redu, ukoliko podrazumeva da samo odjednom izgubite zečije uši i nos, ali u ovom slučaju, poznata "lepa vlogerka" je otkrila ispod filtera više nego što je trebalo.

Komičar, koji je preminuo još 2008. godine, a tokom karijere osvojio pet Gremi nagrada, i važio za velikog kritičara društva, naročito američkog, upućuje sve da provedu sve više vremena sa voljenima, jer neće biti večno pored nas!

- Setite se da kažete „Volim te“ vašem partneru i vašim voljenima, no najviše od svega iskreno mislite tako. Poljubac i zagrljaj mogu izlečiti ranu, ako dolaze duboko iz srca. Setite se da se držite za ruke i cenite trenutke kada ste zajedno, jer jednoga dana te osobe neće biti tu. Nađite vremena da volite, nađite vremena da razgovarate, i nađite vremena da podelite vaše dragocene misli sa drugima. Smejte se često, dugo i iskreno. Život se ne meri brojem udisaja koje udahnemo, nego trenucima koji nam oduzmu dah- poručuje na kraju Džordž Karlin.

BONUS VIDEO:

Elvin Kadrić izneo šok detalje o Viki Miljković i Zvezdama Granda