smrt, sandruk, sahrana
Shutterstock, ilustracija
 Foto: Shutterstock, ilustracija

Li Kerslejk, bubnjar benda "Juraja Hip" i bubnjar na dva albuma "Ozija Ozborna", umro je u 73. godini posle bitke sa rakom prostate.

Bivši klavijaturista "Juraje Hipa" Ken Hensli objavio je vest o Lijovoj smrti preko poruke na Fejsbuku.

- Prošlo je 39 godina otkad sam video Lija, ali on će uvek živeti na albumima koje je svirao za mene, "Blizzard of Ozz i Diary of a Madman". Li Kerslejk RIP - Ozborn je bio među onima koji su reagovali na vest o smrti Kerslejka

- Li je bio jedan od najboljih ljudi na planeti, a pored toga što je bio brat, bio je neverovatan bubnjar, pevač i tekstopisac! - napisao je Mik Boks, član "Juraje Hipa"

- Imao je strast za životom kao niko drugi, a fanovi su ga obožavali, kao i svi kojima su se ukrstili putevi s njim. Zbogom, prijatelju.

Kerslejk je rođen u Bornmutu 1947. godine, a pridružio se grupi "Uriah Heep" 1972, snimivši 9 albuma s njima pre odlaska iz grupe 1978. godine.

Onda se pridružio solo projektu Ozija Ozborna, i s njim snimio dva albuma, "Blizzard of Ozz i Diary of a Madman", 80-tih godina.

Ozborn je Kerslejku, uslišivši mu poslednju želju, poslao platinaste sertifikate oba ova albuma.

Hensli je napisao obožavaocima: "Teškog srca delim sa vama vest da je Li Kerslejk, moj prijatelj već 55 godina i najbolji bubnjar s kojim sam ikad svirao, izgubio svoju bitku sa rakom u 3.30 jutros".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ozzy Osbourne (@ozzyosbourne) on Sep 19, 2020 at 10:58am PDT

- Umro je u miru, hvala Bogu, ali užasno će nam nedostajati.

- Znam da su se mnogi od vas molili da Li ne pati i zahvalan sam vam za to. Sad kad je Li u miru, naše misli i molitve treba da su uz njegovu suprugu Sju, kojoj će sada biti potrebna sva podrška koju može da dobije.

Pročitajte još: