Mik Džeger
instagramprintscreen
Mik Džeger

instagramprintscreen

Mik Džeger, Foto: instagramprintscreen

Svetski poznati roker, frontmen grupe “The Rolling Stones”, Mik Džeger objavio je da će prodavati haljine svoje pokojne devojke, kreatorke Loren Skot, dok će novac donirati u humanitarne svrhe.

Mik očekuje da će od prodaje haljina Loren prikupiti čak 115.000 funti, dok će novcem finansirati školarinu budućim studentima Univerziteta umetnosti u Londonu, “Central Saint Martins”.

Naime, reč je o 55 haljina koje je Loren kreirala, a koje su ponele i mnoge svetske zvezde poput Madone, Naomi Kembel, Nikol Kidman i druge.

Osim haljina, na ovoj zanimljivoj aukciji naći će se i jakne pevača u kojima je nastupao sa grupom “Rolling Stones”. Aukcija će se održati od 9. juna do 1. jula.

Ovu vest je potvrdio i sam Džeger na svom Instagram nalogu, kada je objavio fotografiju Loren povodom rođendana.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mick Jagger (@mickjagger)

- Srećan rođendan Loren, tvoj rad nastavlja da inspiriše novu generaciju dizajnera. Kolekcija njenih haljina biće prikazana na Christies od 10. do 16. juna, a prihod će ići u njen fond za stipendije na Univerzitetu umetnosti u Londonu - piše u opisu ove objave.

Podsetimo, Mik Džeger zabavljao se sa modnom kreatorkom od 2001. godine, a nakon dve godine javnost je saznala za njihovu romansu, kada su se pojavili zajedno na proslavi pevačevog 60. rođendana.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mick Jagger (@mickjagger)

Poslednjih godina života Loren se borila s depresijom. Njeno beživotno telo pronašla je njena asistentkinja u stanu na Menhetnu 17. marta 2014. godine.

- Pokušavam da sebi objasnim zbog čega je moja najbolja prijateljica i ljubavnica sebi oduzela život na tako tragičan način. Proveli smo predivne godine zajedno i ostvarili sjajan život. Nikada je neću zaboraviti - rekao je Džeger nakon njene smrti.