Novak i Jelena Đoković
Instagram
Novak Jelena Đoković

Facebook/Novak Đoković

Novak Jelena Đoković, Foto: Facebook/Novak Đoković

Jelena i Novak Đoković presrećni su zbog rođenja ćerkice, kojoj su dali ime Tara. Malena devojčica iznenadila je roditelje jer je stigla na svet dve nedelje pre predviđenog termina. Porođaj je protekao u najboljem redu, mama i beba se oporavljaju, a tata Nole je, kako saznaje „Alo!”, zaplakao kad je ćerkicu uzeo prvi put u naručje.

Zašto baš Tara?

Srbi uglavnom misle da je ime Tara domaćeg porekla i da je naziv planine ili reke uzet kao lično ime. Međutim, samo ime Tara vodi poreklo iz hinduističke tradicije, jer se „madona budizma” tako zvala. Bila je supruga Brihaspatija, velikog mudraca i učitelja bogova. U čitavom budističkom svetu, a naročito na Tibetu, Tara je jedno od najpoštovanijih božanstava, a krase je samilost i majčinska brižnost. Tako da su Đokovići možda mislili na geografske delove naše zemlje kad su se odlučili za ovo ime i u tom slučaju ono u slobodnom prevodu označava „onu koja je rođena da bude lepa kao planina i reka Tara”. Ukoliko su Jelena i Novak pak mislili na boginju hinduizma, onda njeno ime znači „zvezda”.

- Tara je stigla malo ranije nego što je bilo predviđeno, ali je sve prošlo dobro. Uvek postoji doza straha kad se o ovim stvarima radi, pa su i Jelena i Novak strepeli kako će sve da prođe. Na kraju, kad je Tara stigla, oboje su mogli da odahnu i da se raduju. Novaka su toliko savladale emocije da je zaplakao od sreće kad je uzeo Taru u naručje - kaže za „Alo!” izvor blizak porodici Đoković i dodaje da se i maleni Stefan radovao kad je čuo da je dobio sestricu.

- Stefan jeste mali, on će 21. oktobra napuniti tri godine, ali je sve vreme Jelenine trudnoće bio svestan da stiže sestra i radovao se tom trenutku. Kad su mu rekli da se Tara rodila, počeo je da skače od sreće. Jedva čeka da mama i seka dođu iz bolnice kući, pošto on ne može da ih poseti - dodaje izvor „Alo!”.

Jelena se, kao i prošlog puta, porodila u bolnici u Monaku. Radi se o čuvenom bolničkom kompleksu „Grejs Keli”, koji je počeo sa radom sredinom 20. veka.

Bolnica u kojoj se porodila Jelena Đoković

Profimedia

Porođaj u bolnici „Grejs Keli“ u Monaku košta 5.000 evra, Foto: Profimedia

Porodilište je otvoreno davne 1949. godine, a kompletan prostor odiše luksuzom kakav se ne može videti kod nas, pa ne treba da čudi što se tu porađaju žene bogatih naslednika i moćnika Evrope.

Beker prvi čestitao

 

Novak i Jelena Đoković sa Borisom Bekerom

Instagram

Novak i Jelena Đoković sa Borisom Bekerom, Foto: Instagram

 

Među prvim slavnim ličnostima koje su čestitale rođenje male Tare bio je Boris Beker. Bivši Novakov trener, koji je dok je trajala saradnja postao veliki prijatelj porodice Đoković, podelio je na Tviteru lepe vesti sa svojim pratiocima. - Sjajne vesti od Jelene i Novaka. Dobili su zdravu bebu i nazvali je Tara - istakao je Beker, a onda i okačio njihovu sliku, na kojoj je napisao: „Čestitam.”

- To je bolnica u kojoj se rodila i princeza Šarlota Kaziragi, sestričina princa Alberta Drugog od Monaka i unuka Grejs Keli. Ona je u toj istoj bolnici rodila i svog sina. Bolnica ima privatne sobe sa kupatilima, celodnevnu negu i prisustvo lekara. Pacijenti dobijaju jelovnik od pet zvezdica, a apartman za porodilje ima čak 70 kvadrata, pa svi članovi porodice mogu da dođu u posetu- kaže naš izvor i dodaje:

Novak i Jelena Đoković

Instagram

Trojac postao četverac: Stefan jedva čeka da Tara stigne kući, Foto: Instagram

- On sadraži svu opremu koja može da zatreba, a uključuje i apsolutnu privatnost onome ko ga koristi. Zbog svega toga ni cena nije naivna. Sam porođaj košta oko 5.000 evra, a svaki naredni dan proveden u porodilištu naplaćuje se dodatnih 1.000 evra - objašanjava naš izvor i dodaje da Stefan, nažalost, ne možda da ode da vidi mamu i sestru jer je deci ispod 15 godina zabranjen ulaz u bolnicu.

Serena protiv Noleta za 20 godina

Svet tenisa dugo nije zabeležio ovakvu situaciju, da dva velikana ovog sporta dobiju decu sa manje od dana razlike. Naime, Serena je postala majka u petak i rodila je devojčicu, a onda je Novak u subotu, za manje od 24 sata, dobio Taru. Sportski fanovi već predviđaju okršaj naslednica i zamišljaju takmičenje na US Openu, na kojem se ove dve devojčice bore za primat u belom sportu.

Inače, sa Jelenom je u Monaku cela porodica Đoković, kao i njeni roditelji, pa će bar oni imati mogućnost da posećuju Jelenu i Taru dok su u porodilištu, dok je Novak tamo uglavnom sve vreme.

Komentari (14)

Vasa

04.09.2017 08:12

Bilo sta da su mislili ime je prelepo za devojcice.

Ja

04.09.2017 09:49

Srecno tata Nole, nek je ziva i zdrava!

dragana

04.09.2017 09:50

Neka je živa i zdrava,sve najbolje.

Stara Znanja

04.09.2017 10:08

Tara je pravo i izvorno ime ove planete,koju su odmetnuti andjeo i njegova pratnja preimenovali u Gea!Svi i sve drugo sto se naziva po Imenu kojim je Stvoritelj darovao, trag je secanja na predivnu plavu planetu,koju su odmetnuti pretvorili u smetliste i sram Vaseljene!Tako je!

gospodja draga

04.09.2017 10:44

ovo gladnu naciju zaista ne bi trebalo da zanima

Mirka

04.09.2017 10:56

Zelim vam svu srecu ovog sveta, da ste zivi i zdravi.

gospodja draga

04.09.2017 11:39

@Mirka - ja tebi želim razum i da imas bar za kiselu

Mito

04.09.2017 12:38

U Beogradu u državnim bolnicama (sa praćenjem trudnoće) cena je slična. A o uslovima..?? Sve je suvišno reći.

TEA

04.09.2017 20:40

Sjasite sad na neko vreme sa nas o vestima o Jeleni ,ne interesuje na s dokona

zeka

05.09.2017 00:33

@TEA - U pravu si ,oni ce se kad tad razvesti, deca ne resavaju los propali brak, Zapisite ovo ALO KOMENTATORI su uvek unapred u pravu

Navija

04.09.2017 20:42

Ja gledam US open zabole me za dokonu domacicu i njene manipulacije

Budizam

05.09.2017 04:27

Srećno vam bilo, ali sam siguran da Jelena nije mislila na srpsku planinu i da ne bi dozvolila srpsko tradicionalno ime, pa je Nole našao kompromis.

Anna

05.09.2017 06:56

Nesto nije ni skupo koliko li se pise.U USA je porod sa osiguranjem oko 20.000 i 20 posto plati pacijent,znaci isto dodje ,svuda su privatne sobe