U ULOZI SRPSKOG PATRIJARHA: Vojin Ćetković prošao kroz ogromnu transformaciju zbog novog TV ostvarenja! (FOTO)

Glumačka ekipa deli sa pratiocima detalje sa snimanja!

Vojin Ćetković
Foto: Rajko Ristić/Alo!

Uveliko se odvija snimanje filma i serije "Kralj" u režiji Zdravka Šotre, a po romanu Vuka Draškovića. Glumačka ekipa s vremena na vreme svojim pratiocima zagolica pažnju detaljima sa seta, tako je nedavn učinila i Danica Maksimović koja u dolazećem ostvarenju glumi rumunsku kraljicu Mariju, taštu kralja Aleksandra Karađorđevića (detaljnije OVDE).

Snimanje
Foto: Instagram/printscreen

Reč je o filmskoj biografiji kralja Aleksandra I Karađorđevića, ekranizaciji romana "Aleksandar od Jugoslavije" Vuka Draškovića. 

U glumačkoj ekipi su Ljubomir Bulajić (kralj Aleksandar Karađorđević), Tamara Aleksić (kraljica Marija, Aleksandrova supruga), Branislav Lečić (Nikola Pašić), Nikola Kojo (Ivan Meštrović), Dejan Lutkić (princ Đorđe Karađorđević), Dragoslav Ilić (kralj Petar), Tanasije Uzunović (vojvoda Mišić), Danica Maksimović (rumunska kraljica Marija, Aleksandrovu taštu) i drugi.

Snimanje
Foto: Instagram/printscreen

Uloga patrijarha srpskog Dimitrija, koj je venčao kraljevski par, pripala je Vojinu Ćetkoviću, a umetnik se ovom rolom pohvalio svojim pratiocima na društvenoj mreži Instagram.

- Snimamo kod Šotre - kratko je istakao glumac.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Vojin Cetkovic (@vojin_cetkovic) on

Podsetimo, Kralj Aleksandar Karađorđević i kraljica Marija venčali su se 8. juna 1922. godine, a na svadbu, kojoj je prisustvovalo više od 20.000 ljudi, samo Bugarska nije bila pozvana. Zapravo, Bugarima je zabranjen dolazak. Kada se završio Prvi svetski rat, nakon čega je stvorena i Kraljevina SHS, Aleksandar Karađorđević bio je kralj sa 34 godine, ali nije imao kraljicu. Pitanje njegove ženidbe ubrzo je postalo ozbiljno državno pitanje (detaljnije OVDE).

Povezane vesti

 • Korisnik: Vjekoslav
  06/08/2020 - 00:54
  Najveći vladar, vladar pobeda
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi