Jelisaveta Orašanin
Screenshoot Youtube
Jelisaveta Orašanin

Screenshoot Youtube

 Foto: Screenshoot Youtube

Glumica Jelisaveta Orašanin poslednja tri meseca provela je sa porodicom, pokušavajući da mezimicu Petru okupa bajkovitim momentima, a u tome je veliku podršku imala od supruga Miloša Teodosića. Korona je poremetila njen život što se tiče poslovnih obaveza i ulila strah kada je sredinom marta venčani kum Marko Pantelić saznao da je zaražen ovim virusom, a došao na premijeru filma “Hotel Beograd” i bio u bliskom kontaktu sa njom. Iako nije imala simptome, ni Covid-19, Jelisaveta je odlučila da se izoluje po savetima zdrastvenih radnika i vreme provede u stanu na Vračaru.

- Konstantno mi je isto. Podjednako sam oprezna. Tada sam bila u kontaktu, pa sam vreme provodila u potpunoj izolaciji kod kuće tri nedelje, onda još dve zbog sigurnosti.

Prema njenim rečima, oprezna je i ne izaziva sudbinu.

Jelisaveta Orašanin i Miloš Teodosić

e-stock

 Foto: e-stock

- I dalje me je strah malo. Prvih mesec dana sam bila kod kuće, a onda sledeća dva na Divčibarama. I dalje nosim masku kada sam napolju, a rukavice kada idem do prodavnice. Držim ostojanje, ne pozdravljam se sa ljudima. Pozdravljam se laktom. Trudim se da štitim prvenstveno sebe, a onda i moje bližnje - oca i majku koji su stariji. Samim tim treba da budemo savesniji prema sebi i drugima .

- Tri meseca je bila pauza. Uželeli smo se jedni drugih. Uželela sam se kolega, publike, proba. Sada radimo predstavu “Hotel 69”, a osim toga organizujemo kulturno leto u Novom Sadu. Imaćemo veče stendapa, poetsko veče i predstave - naglasila je ona.

Jelisaveta Orašanin

Screenshoot Prva

Foto: Screenshoot Prva

Ono što se tokom izvođenja ove predstave moglo videti jeste da je publika nosila maske, što je glumicu posebno radovalo:

- Drago mi je da je to tako. Ljudima koji kupuju karte smo rekli da je maska obavezna, da bismo mi bili opušteniji na sceni. Držimo otvorene prozore i distancu na dva metra. Zdravlje je na prvom mestu. Vidimo da je Beograd željan pozorišta. Pa zašto ne bismo imali pozorište kada su otvoreni klubovi i kafići i svi sede jedni do drugih, pa bar mi da ostanemo kulturni i da nosimo maske.

Iako je ljubitelj noćnog provoda, Jelisaveta se zasad nije usudila da obiđe neki noći klub.

Pročitajte još:

 

 

- Nisam uopšte izlazila. Osoba sam koja stvarno voli da izlazi, ali mi nekako nije izlazak pre zdravlja. Ne bih se osetila opušteno u zatvorenom klubu usred korone - ističe Jelisaveta i priznaje:

- Volim Beograd, ali i planinu. Dobro je kada se meša.

Njena naslednica koju ima u braku sa košarkašem, u februaru je napunila godinu dana. Zato smo je pitali da li odrastanje Petre utiče na nju, a ona kroz osmeh odgovara:

 

- Odrasla je, kreće u školu. Prilagođavam se njoj. Ja sam sa njom non-stop, kao i suprug. Pratimo njeno odrastanje. Vreme će pokazati koliko me je ona promenila.

Glumica je ponovo trudna i blagosloveno stanje podnosi odlično, te je aktivna kako privatno, tako i poslovno. Mediji su ranije pisali da se za potomstvo glumica lavovski borila, jer je zbog trombofilije imala problem da ostane u drugom stanju.

Kada je odlučila da progovori o svojoj borbi, to je uradila kako bi javno ohrabrila mnoge žene, koje su odustale od borbe za majčinstvo. Jelisaveta je još tada pokazala koliko joj je važno da uticaj koji ima u javnosti iskoristi na pravi način.

Jelisaveta Orašanin

Alo!/Rajko Ristić

 Foto: Alo!/Rajko Ristić

Tokom čitave trudnoće primala sam redovnu terapiju jer mi je dijagnostikovan visok rizik na trombofiliju. Nažalost, testovi su kod nas veoma skupi, tako da se rade tek pošto žena doživi tri pobačaja. Ne volim da pričam o privatnim stvarima, ali ovo iskustvo želim da podelim upravo da bih ženama prenela poruku da ne odustaju - rekla je tada za magazin “Story”.

“Žmu” trenira

Na pitanje o jačoj polovini, primetili smo da Jelisaveti sijaju oči, a kada smo je pitali da li joj je neobično kada ga zove suprug, glumica kroz osmeh kaže:

- Možda mi više priliči da ga zovem „žmu“. Ali pošto radimo intervju, moram da se ponašam pristojno (smeh). Jeste da mi više pripada to žmu jer sam sa Dorćola, ali ipak neka bude suprug. Miloš ovih dana trenira.

Pročitajte još: