The Cure
Promo
The Cure

Promo

The Cure, Foto: Promo

The Cure će izvesti sve pesme sa antologijskog albuma „Disintegration“, čak i one koje su fanovi retko imali priliku da čuju uživo. Osim što ove godine proslavljaju monumentalnih 40 godina stvaralaštva, u martu ulaze i zvanično u Rokenrol dvoranu slavnih, a fanove su obradovali vestima da uskoro stiže novi album, te nije ni čudo što su na ovogodišnjim vodećim svetskim festivalima upisani kao najveće zvezde!

Dok bend nagoveštava da su u pripremi dodatni nastupi na drugim svetskim lokacijama povodom obeležavanja 30. godina njihovog osmog albuma, već su potvrdili svoje hedlajnerske nastupe na ovogodišnjim muzičkim festivalskim gigantima, među kojima je i EXIT festival, čime će bend premijerno nastupiti u Srbiji, a predgrupa će im biti kultna grupa 65daysofstattic. Britanski mediji sve više pišu da će upravo The Cure biti glavne zvezde Glastonberija ove godine, što bi im bio četvrti put u karijeri da predvode program ovog festivalskog giganta!

Album "Disintegration" koji je svetu podario večne hitove kao što su „Lullaby“, „Lovesong“, „Pictures of You“ i „Fascination Street“ cementirao je ovaj bend kao svetske indie zvezde i doveo ih u sam vrh britanskih top lista, a do 1992. godine razgrabljeno je preko tri miliona primeraka „Disintegration“ izdanja. Danas ga mnogi fanovi, kritičari i poznate ličnosti pominju kao album koji je uticao na njihove živote i pomogao im u teškim životnim trenucima. Čak i u jednoj epizodi popularne crtane serije "South Park", autori kroz lik Kajla poručuju da je to najbolji album ikad.

Ulaznice za The Cure na Exitu uskoro po višoj ceni!