Crveni mesec
Promo
Crveni mesec

Promo

Foto: Promo

Serija “Crveni mesec”, koja predstavlja najznačajniji, a trenutno i najgledaniji projekat TV Pink, oduševila je milionski auditorijum koji svakog radnog dana od 21 čas prati dešavanja u Srbiji pred Prvi svetski rat. Publika se već saživela sa glavnim junacima – članovima porodice Stanimirović, Ružičić, kraljevskom porodicom, stvarnim istorijskim, ali i onim fiktivnim ličnostima.

Ono što, pored veoma bogate scenografije i kostima, fenomenalne glume i maestralne režije, privlači publiku, svakako je i više paralenlnih radnji, u kojima se konstantno pojavljuju novi likova koji stvaraju nove zaplete. Tako se brojnoj ekipi proteklih dana na setu u Pinkovim filmskim studijima u Šimanovcima pridružila i jedna internacionalna glumačka zvezda – Jevgenij Volovenko.

Jedan od najpopularnijih glumaca u Rusiji i nekadašnji model, četrdesetsedmogodišnji Jevgenij, ima u svom opusu više od 65 uloga, a u seriji “Crveni mesec” tumači lik Aleksandra Aleksandroviča Krasilnikova, šefa ruske tajne službe “OHRANA”, koji sa specijalnim zadatkom stiže u predratni Beograd.

Crveni mesec

Promo

Foto: Promo

- Nisam siguran da li sme da pričam puno o svom liku, ali znam da je “Crveni mesec” veliki projekat. Tumačim lik Aleksandra Aleksandroviča Krasilnikova, čoveka koji je zaista postojao u istoriji, on je organizovao službu za zaštitu cara u tadašnjoj carskoj Rusiji. Zahvaljujući njemu, u ovoj službi po prvi put pojavili se ženski agenti i to će to biti prikazano u “Crvenom mesecu”. Aleksandar je pametan, tačno zna šta želi. Mozda mu ne uspeju uvek, ali on ima određene planove, određene ciljeve, a kroz pokušaj realizacije tih planova, pokazuju se i slabosti ovog lika. Ali s obzirom na to da sam tek počeo da se snimam, možda će doći i do nekih većih promena u Aleksandrovom karakteru – rekao je Jevgenij.

U seriji on najviše scena ima sa Jelenom Gavrilović, koja tumači lik ruske knjeginje Olge Nikolajevne Nariškine, takođe pripadnice tajne službe “OHRANA”.

- Znate, odlično joj ide. Vidim njen stav prema ulozi, prema izgledu i imidžu. Činjenica je da Jelena ima većinu svog teksta na ruskom jeziku, budući da tumači lik ruske knjeginje Nariškin, a samim tim ona ima najteži zadatak - da nauči jezik i znam koliko je to teško. Njen pristup je profesionalan, vidim da su svi koji rade na ovom projektu profesionalni, kao i ja – otkrio je Jevgenij svoje utiske o glumi sa Jelenom Gavrilović.

Crveni mesec

Promo

 Foto: Promo

Na Jevgenija je snažan utisak ostavio kompleks filmskih studija u Šimanovcima, s obzirom na to da mu je ovo prvo snimanje u Srbiji.

- Znate, odmah mi se učinilo kao da sam stigao u Holivud, sve izgledalo tako. Kada sam tek ušao u Šimanovce, i video sve ove studije, stvarno sam se osećao kao da sam u Holivudu, pa sam se i samim tim osećao nekako većom zvezdom. Da, mnogo je lepo ovde, komforno i veoma profesionalno – podelio je Jevgenij sa nama utiske posle snimanja.

Crveni mesec

Promo

Foto: Promo

Kako je tek počeo sa snimanjem, Jevgenija očekuje još oko dve nedelje rada na seriji, a da biste videli sa kakvim skrivenim namerama njegov lik Krasilinkov stiže u Beograd i kakva će atmosfera zavladati s njegovim dolaskom, ostanite uz nove epizode serije “Crveni mesec”, svakog radnog dana u 21 čas na TV Pink!