SVOJOM SMRĆU ZASLUŽILA JE POŠTOVANJE Srbija plače i drhti zbog poslednje epizode Korena! Zbog scene koja otkriva TUŽNU ISTINU svi su ZANEMELI

Kraj popularne domaće serije "Koreni" ostavio je mnoge bez daha.

Koreni
Koreni, Foto: Screenshoot

Saga o Katićima se završila, a kraj popularne domaće serije uzburkao je društvene mreže i kao i svaki put izazvala komenatre.

U poslednjoj epizodi domaće serije koja je osvojila Srbiju, Aćim, Đorđe, učitelj Andra i mnogi drugi radikali iz Prerova i Palanke čekali su na vešanje zbog veza Radikalne strane sa Ivanjdanskim atentatom na kralja Milana.

Simka se razbolela od smrtnonosne groznice. Upozorava Nikolu, koji je neguje, da će se razboleti, ali on joj odgovara da se naživeo i da nije važno da li će živeti. Adam pita zašto ne može kod mame i pada u nesvest, i on se razboleo.

Koreni
Koreni, Foto: Screenshoot

Radikali izlaze iz ćelije da se pokaju i spasu od vešala, ostaju samo Aćim, njegov učitelj Andro i Đorđe.

Đorđe sumnja da je Simka bolesna i kaže Aćimu da mora da izađe. Pita se da li mu je i sin bolestan, a Aćim mu odgovara da je imao dva sina i da su oba umrla. Đorđe potpisuje da je njegov otac organizator atentata na kralja da bi ga pustili. Aćim i učitelj Andra se svađaju, nakon čega Andru izvode iz ćelije.

Koreni
Koreni, Foto: Screenshoot

Tola sedi pored teško bolesnog sina, Đorđe očajan dolazi kući. Plače i govori Simki kako će svi ozdraviti, kako će Adam izrasti u lepog momka. Simka umire, Đorđe očajan plače i kaje se što nije više poštovao svoju ženu.

Koreni, Foto: Screenshoot

Glumčaka ekipa oduševila je Srbiju i korisnike društvenih mreža.

Tviteraši ne prestaju da hvale glumu glavnih aktera: Slobode Mićalovića, Igora Đorđevića, Žarka Lauševića i Nenada Jezdića.

Poslednju epizodu svi su gledali u tišini koja se "makazama mogla seći".

Kako navode, Igor zaslužuje Oskara, poklonili su se i Slobodi Mićalović, Žarko je ćutnjom"rekao" nego svi glumci zajedno.

Scena koja je izazvala posebne emocije je Simkina smrt. Gledaoci su se rasplakali zbog Simke i načina njenog života.

"Džaba ti sad Đorđe sva ta ljubav kad ti žena umire. Trebao si poštovati ženu za života", "Ne pamtim kad samo ovoliko ridala", "Mučena žena. Večito pravdanje, traženje mesta u muškom svetu.

I koliko god se povinovala muškarcu, nikada mu nije bila dovoljno dobra. I samo gubitak iste, može, na trenutak izazvati kajanje muškarca i priznanje njene vrednosti!", "Simka je bila žrtva za vreme života . Ali je svojom smrću podnela je isto veliku žrtvu spojivši oca i sina, dedu i unuka", samo su neki od komentara koji se mogu naći na društvenim mrežama.

Ova scena samo je još jednom pokazala kakva je bila uloga žene u ta vremena. Simka je tek smrću zaslužila poštvanje, navode tviteraši.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi