Sloboda Mićalović
Rajko Ristić/Alo!
Sloboda Mićalović

Rajko Ristić/Alo!

Sloboda Mićalović, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Glumica Sloboda Mićalović među prvima je u novoj sezoni napustila Narodno pozorište u Beogradu i prešla u Jugoslovensko dramsko pozorište.

Iako je planirano da novu sezonu otvori predstava "San letnje noći" sa Slobodom u glavnoj ulozi, to se nije dogodilo.

- Istina je. Startovala sam u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Bolje se ovde osećam. Znaju svi koji prate pozorište o čemu govorim. Nije to ništa čudno. Prelazili su u JDP iz drugih kuća i Nebojša Glogovac, Vojin Ćetković i Miša Žutić. U JDP-u sam i to je moja kuća - poručila je glumica.

Sloboda trenutno na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta ima uloge u predstavama "Lorencačo" i "Tartif", a u ovoj kulturnoj ustanovi prve uloge ostvarila je još kao studentkinja glume.

PROČITAJTE JOŠ:

Slično kao Sloboda, pre nekoliko godina uradila je i njena koleginica Anita Mančić, koja je u JDP prešla iz Ateljea 212.

- U jednom trenutku sam radila samo u JDP-u i nosila repertoar, a dogovor o prelasku je napravljen još dok je Branko Cvejić bio upravnik. U JDP-u igra moja generacija i partneri poput pokojnog Nebojše Glogovca ili Vojina Ćetkovića. Nekako sam s njima uspela da nađem zajednički pozorišni jezik. I Atelje je moja kuća i porodica. Međutim, tu nisam pronašla svoju generaciju. Htela sam nešto da promenim i ušla sam u godine kada sam sebi postavila drugačije zahteve. Radila sam i u Narodnom, a gde ću primati platu i nije važno. Svaka scena je moja i glumac sam svakog pozorišta - izjavila je Anita.

Anita Mančić

Printscreen

Anita Mančić, Foto: Printscreen

BONUS VIDEO:

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!