Silvana Armenulić
Screenshoot Youtube
 Silvana Armenulić

Screenshoot Youtube

, Foto: Screenshoot Youtube

Njena tragična smrt izazvala je veliku pažnju javnosti, naročito zbog brojnih misterioznih okolnosti koje su je pratile.

Bivša Jugoslavija ostala je u šoku nakon smrti popularne pevačice. Silvana je bila obožavana ne samo zbog glasa već i zbog načina oblačenja, ponašanja i nesvakidašnje lepote.

Silvana Armenulić

Printscreen Youtube

Foto: Printscreen Youtube

Silvana se vrlo mlada počela baviti muzikom, ali u ozbiljne pevačke vode “uplovila“ je kada je čuo harmonikaš Ismet Alajbegović. U trenutku kada je otkrio, ona je bila maloletna, pa je bilo neophodno odobrenje roditelja da peva u njegovom orkestru. Roditelji nisu želeli da im kćerka peva u kafanama, ali posle određenog vremena promenili su mišljenje.

Silvanin otac je bio alkoholičar, pa je njena majka sama vodila brigu o devetero dece, a Silvana je pevanjem uspela da prehrani mnogobronjnu porodicu.

– Danas se naježim kad uđem u kafanu. Trebalo je izdržati neprijatnosti i poniženja. Ko nije bio među pijancima, ne zna koliko je to strašno. To govorim ja koja sam pevala u boljim lokalima, mogu da zamislim kako je onim pevačicama u raznim prčvarnicama gde ih većina gostiju gleda i sluša bez poštovanja – priznala je pevačica svojevremeno.

Pevala je podjednako uspešno i narodnu muziku, sevdalinke i starogradske pesme. Najveći uspjeh je postigla kada se pojavila u seriji “Ljubav na seoski način“ i tada je otpevala numeru “Šta će mi život“.

Silvana Armenulić i Toma Zdravković

arhiva

Silvana Armenulić i Toma Zdravković, Foto: arhiva

Ploča s ovom pesmom prodata je u više od 300.000 primeraka.