Suzana Šuvaković Savić
Jutjub printskrin
Suzana Šuvaković Savić

Jutjub printskrin

Suzana Šuvaković Savić, Foto: Jutjub printskrin

Tokom veoma uspešne i bogate karijere, na matičnoj i raznim prestižnim scenama u inostranstvu, ostvarila je niz prvih uloga iz lirskog sopranskog faha.

U aktuelnom repertoaru Narodnog pozorišta pevala je uloge u operama "Karmen" (Mikaela), "Don DJovani" (Dona Elvira), "Boemi" (Mimi), "Pajaci" (Neda, Kolombina), "Evgenije Onjegin" (Tatjana), "Madam Baterflaj" (Ćo Ćo San), "Adrijana Lekuvrer" (Adrijana Lekuvrer), "Toska" (Toska)...

Pre dve godine (12. decembar 2014.) na Velikoj sceni nacionalnog teatra održala je veoma uspešan solistički koncert pod nazivom "Pučiniju u čast".

U matičnoj kući, nekoliko sezona je bila angažovana kao vokalni pedagog u Operskom studiju "Borislav Popović" gde je svoje znanje i bogato iskustvo prenosila mladim pevačima.

Za Dan Narodnog pozorišta, 22. novembra 2015. godine, dobila je Nagradu za izuzetno značajan ukupni umetnički doprinos.

 

Suzana Šuvaković Savić biće sahranjena u petak, 21. oktobra na groblju Lešće, rečeno je Tanjugu u nacionalnom teatru. Opelo je zakazano u 13.30 sati, a prethodno će na Velikoj sceni Narodnog pozorišta biti održana komemoracija sa početkom u 11.30 časova.

 

Komentari (2)

nina

18.10.2016 12:44

Prerano! Pokoj joj dusi

Maja

20.10.2016 01:23

počivaj u miru. zapalila sam svećicu za tebe http://www.fieldofcandles.com/Candle/Profile/54772