TRPELA JE JAKE BOLOVE! Operisana princeza Jelisaveta Karađorđević!

Odbila lečenje van Srbije!

Jelisaveta Karađorđević
Jelisaveta Karađorđević, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Princeza Jelisaveta Karađorđević nakon operacije otkriva da je najgore prošlo i da je počela da hoda, te da oporavak ide predviđenim tokom.

Princezi Jelisaveti Karađorđević je 18. maja ugrađen veštački kuk na Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti. Poslednjih meseci ćerka kneza Pavla trpela je jake i konstante bolove, a na lekarskom pregledu saopštili su joj da je operacija jedino rešenje. Kako u izjavi za “Blic” priča knjeginja Jelisaveta, ovo je bila neizbežna hirurška intervencija koju je morala da obavi, ali je srećna da je ovaj period života iza nje. Najgore je prošlo. Pročitajte OVDE sve detalje princezinog viđanja sa unukom koji je u sekti. 

- Nakon razgovora s lekarima došli smo na odluku da ipak mora da se uradi operacija. Ceo hirurški zahvat prošao je dobro. Nekoliko dana posle operacije počela sam da hodam i sve ide predviđenim tokom. Dobro se osećam i radosna sam što više nemam bolove. Danas je deseti dan od operacije i ja se nalazim kod kuće. Svakodnevno vežbam s terapeutom i verujem da ću se brzo vratiti svojim svakodnevnim obavezama - izjavila je juče princeza Jelisaveta Karađorđević za “Blic”.

Inače, ugradnja veštačkog implanta potrebna je usled degenerativnih promena koje se dešavaju ljudima u osamdesetim godinama života, kako bi im svakodnevnica bila olakšana.

Kako saznaje ovaj list, pre operacije lekarskim pregledima utvrđeno je da zdravstveno stanje princeze Jelisavete ispunjava sve uslove da može da se obavi operacija. 

Nekoliko dana pre hirurškog zahvata princeza Jelisaveta Karađorđević bila je hospitalizovana na odeljenju ortopedske bolnice na Dedinju. U ranim jutarnjim časovima u subotu obavljena je ugradnja veštakog kuka, a operacija je prošla bez bilo kakvih komplikacija, te je nekoliko dana nakon intervencije princeza puštena na kućno lečenje.

Jelisaveta Karađorđević
Jelisaveta Karađorđević, Foto: Alo/Masanori Jošida

Najveća podrška tokom zdravstvenih problema princezi Jelisaveti je dugogodišnji emotivni partner Dragan Babić, koji sa princezom deli one lepe i manje prijatne momente.

Sve vreme najstarija ćerka Katarina Oksenberg pratila je tok lečenja svoje majke, pošto zbog privatnih obazveza u Americi nije uspela da bude uz bolničku postelju sa majkom.

Podsećanja radi, prošle godine u novembru Katarina Oksenberg, ćerka princeze Jelisavete Karađorđević, ostala je bez doma pošto je u požaru izgorela njena kuća.

Odbila lečenje van Srbije

Kada je princeza Jelisaveta uradila preglede, najbliži članovi porodice nagovarali su je da hiruršku intervenciju obavi u inostranstvu. Uz brojna nagovaranja da u Evropi može istu operaciju da uradi, princeza Jelisaveta je odbila da otputuje i u strogoj tajnosti obavi operaciju. Donela je odluku da čitav hirurški zahvat uradi profesor doktor Zoran Baščarević koji je inače direktor Instituta za ortopedske-hirurške bolesti.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi